succesiune
succesiune
Buna seara. va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie : tatal meu a decedat in urma cu 2 luni, in urma decesului a ramas un teren si o casa construita pe acesta, pe care tatal meu o cumparase in 1988 cu chitanta de mana, iar in 1993 a facut actele de vanzare-cumparare, si a fost singurul proprietar pe aceasta casa. Sotia lui, care nu este mama mea, si cu care tatal meu s-a casatorit civil in anul 2005, vrea sa facem succesiunea, eu si cei doi frati ai mei( care sunt copii ei si ai tatalui meu). Vreau sa ma ajutati sa pot afla daca ea are vreun drept la aceasta casa, avand in vedere ca totul este pe numele tatalui meu si ca este bun dobandit de dinnaintea casatoriei cu ea. As mai avea o problema, mama mea biologica a divortat de tatal meu dupa ce acesta cumparase casa dar la divort nu au facut partaj. Ea are vreun drept la aceasta casa? Sau poate sa mai ceara partaj? Si daca da, ce cota-parte i-ar revenii? Iar mie si fratilor mei, ce cota-parte ne-ar revenii?
Re: succesiune
Pai in primul radn actuala sotie nu are drept asupra casei tatalui are doar un drept special de habitatie pe o perioada de 1 an de la moartea defunctului.
Daca bunul a fost dobandit in timp ce inca era casatorit cu mama dvoastra biologica aceasta are dreptul la jumatate.
Cota care v-ar reveni dvoastra si fratilor ar fi de 3/4 din 1/2 daca s-ar face partajul
Daca bunul a fost dobandit in timp ce inca era casatorit cu mama dvoastra biologica aceasta are dreptul la jumatate.
Cota care v-ar reveni dvoastra si fratilor ar fi de 3/4 din 1/2 daca s-ar face partajul