partaj
partaj
scriu in numele unei persoane foarte apropiate, daca se poate sa-mi raspundeti mi-ar fi de un mare ajutor, aceasta persoana a fost intr-o relatie de 4 ani de concubinaj dupa care au urmat 11 ani de castorie.persoana cu acre a fost casatorit din momentul concubinajului detinea o societate care pe timpul casatoriei s-a dezvoltat foarte mult, din timpul concubinajului si pe perioda casatoriei au dobandit impreuna mai multe bunuri, unele pe SC iar unele pe pers fizica, atat impreuna cat si in nume propriu, acestea au fost imobile cat si terenuri, pe care mai tarziu s-au facut constructii inclusiv casa care a devenit locuinta fam.In timpul casatoriei fosta sotie l-a constrans pe sot sa doneze un teren cu o suprafata destul de mare SC la care doar ea a fost mereu asociat unic, cat si sa vanda doua terenuri SC pt a se scadea de la plata TVA.Dupa ce s-a pronuntat sentinta de divort fosta si-a dus concubinul sa locuiasca in locuinta fam, si avand in vedere ca in toate celelalte imobile pe pers fizica isi desfasura si isi desfasoara activitatea SC, sotul nu a avut de ales decat sa plece si sa locuiasca cu chirie cu copilu minor care i-a fost incredintat, procesul de partaj se afla pe rol de doi ani si nu pare sa se termine prea repede , deoarece fosta sotie doreste sa ramana ea cu tot, iar pe el il ameninta ca daca incearca sa mearga sa locuiasca in unul dintre imobilele pe pers fizica, o sa cheme politia pt ca e SC in ele.referitor la situatia descrisa am si eu 3 intrebari, 1) actul de donatie si contractele de vanzare din care terenul donat a fost cumparat doar de catre sot, iar celelelalte dooua care s-au vandut SC cumparate impreuna de cei doi soti, exista o cale legala prin care sa se anuleze aceste acte, pot fi declarate ,,simulatie''? 2)exista cale legala de obtine spre folosinta in scopul de a locui pana la finalizarea partajului, unul dintre imobilele ,,bunuri comune'' dar in care functioneaza punc de lucru SC? 3) pe perioada procesului partajului nu se aplica ,, art 30 si art 35 din codul familiei, ,,bunuri in devalmasie ''? pentru cine poate sa-mi raspunda si mie la aceste intrebari, multumesc foarte mult, pt ca eu nu mai inteleg nimic din ce zice legea si ce se pune in practica de fapt, muncesti la fel 15 ani iar la urma un sot foloseste tot ( peste 10 puncte de lucru ale SC in care sunt incluse si imobile bunuri comune) si are toate drepturile iar durata cat mai mare a partajului ii convine, in timp ce sotul celalalt ...cu copilul locuiesc cu chirie...