Buna ziua,va rog daca puteti ma ajutati un raspuns ca sint disperata
Am imprumutat suma de 14 ooo euro printr-un contract autentic notarial ,gaj general pe data de 10.04.06 .Debitorii trebuiau sa-mi restituie suma pina in 2007 aprile,si nu au facut-o.Am incercat EXECUTAREA CU contractul autentic de impumut avind valoare executorie PRINTR-UN BEJ LA DOMICILIUL DEBITORULUI in 2007 dar nu aveau nimic,EXECUTORUL NU A GASIT NIMIC.Executarea a fost facuta legal prin citarea partilor .Mi-A FOST inapoiat documentUL ACTUL AUTENTIC DE IMPRUMUT CU SPECIFICATIA EXECUTORULUI CA NU A GASIT NIMIC PE NUMELE DEBITORILOR in 2009 iunie IN TIPDE 3 ani,CA SA NU SE PRESCRIE am incercat o alta executarea in 2012 si am gasit o casa care este a unuia din debitori care este detinuta in parti egale cu sotia sa,care nu este debitoare .
[a]Cum se face se pune in vinzare BUNUL COMUN si apoi i se da sotiei partea ei ?
b .Daca suma e mai mare decit valoiarea casei care este procedura?
In plus ei sau opus la executarii tardiv in termen de 30 de zile si nu dupa 15 zile prevazut de lege, invocind motivul absentei din tara dar adUcind doar un bilet de plecare din tara in oct 2011 fara Altceva nimic.
In plus in executare au cerut anularea actului pentru fals si uz de fals in iscrisuri invocind art 184 c.p.c private,chiar daca erste un act autentic, zicind ca la semnarea actului ei nu erau in biroul notarului si nici celalat debitor si ca eu i-asi furat documentele (eu sint femeie) ei doi sint barbati si ca am semnat in locul lor .
Putea sa faca in contestatia la executare si anularea actului,fara sa plateasca taxa de timbru de 10%,si in acelasi dosar si aceeasi actiune ?
Cit Trebiua sa Plateasca taxa?
Anularea actului avind in vedere ca este act autentic,autentificat si semnat de notar a facut-o impotriva mea si nu impotriva Notarului la instante de judecata a executarii domiciliul lui si nu lal meu si al noratului care sintem intimati si avem alt domiciu e corect?
Anularea unui act stiam ca se taxeaza cu 10% din valoarea actului,ei au platit doar taxa pt.contestatie la executare.
Am invocat exceptia tardivitatii contestatiei si a anularii actului care deoarece au trecu 30 zile de la contestatie si 5 ani de la semnarea actului auTenticaT la notariat
Judecatoarea a unit fondul cu exceptia si ne judecam de 1 an creindu-mi daune enorme.
Am cerut sa fie adus ACTUL AUTENTIC DE IMPRUMUT documentul in orinal din arhivele ,notarului sa fie chemata ca martor dar am inteles ca notarii nu pot fi chemati in judecata ca martori.
Sint disperata va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?
va multumesc anticipat
CU MULTA STIMA
anulare act autentic 184 c.pc
Re: anulare act autentic 184 c.pc
Ar trebui sa va angajati un avocat care sa va ajute. Situatia pare destul de complicata dn ce povestiti