Buna ziua,
as dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema: m-am casatorit in anul 2003 in Spania, sotul meu este roman. Momentan locuim in Spania, avem rezidenta si locul de munca in Spania. In anul 2008 certificatul de casatorie spaniol a fost inregistrat in Romania, deci a fost eliberat si certificatul de casatorie roman. Sotul a cumparat in anul 2006 un teren in Romania doar pe numele sau. Daca deschid divort in Spania, bunurile cumparate in Romania se impart intre soti, sau doar bunurile dobandite in Spania?
divort cu partaj
Re: divort cu partaj
Este greu de spus, intrucat divortul se va supune legii spaniole.
Un avocat de acolo va poate spune cu siguranta mai multe....
Un avocat de acolo va poate spune cu siguranta mai multe....
Divortul se poate efectua la fel de legal si in spania si in romania. Partajul bunurilor comune se judecata numai la instanta pe raza careia se afla bunurile pe baza legilor din tara in care bunurile se afla. Prin mediere puteti sa va usurati mai mult misiunea pentru acest demers
mmm-ule, una e unde se poate face divortul (competenta in limbaj juridic)si cu totul alta e cum se face divortul, adica ce lege se aplica!!!
Sunt chestii total diferite, iar reglementarile in materie sunt reglementari imperative la nivel EU.
Adica... nu se face cum vor partile ci cum spune legea!
Sunt chestii total diferite, iar reglementarile in materie sunt reglementari imperative la nivel EU.
Adica... nu se face cum vor partile ci cum spune legea!