succesiune dupa mama

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
danita

succesiune dupa mama

Post by danita » 07 Feb 2013, 17:53

Bua ziua tuturor,
Am o mare nelamurire la o situatie mai RAR INTILNITA!

Sunt unicul fiu la parinti. Parintii s-au casatorit acum 35 de ani si mama a decedat pe 13 aug. 2006. De atunci si pina in noiembrie 2012 nu sa facut succesiunea si nici partajul intre mine (ca unic fiu) si tatal meu. In 2012,tatal meu a cerut dezbaterea succesorala, partaj si iesirea din indiviziune.
Povestea este urmatoarea. Din anul 2000 si pina in 2004 tatal meu a lucrat In Italia si a trimis bani in tara in contul meu ca fiu. Din acesti bani, la insistentele mamei (care traia) si a tatalui am cunparat un apartament pe numele meu (fara nici o clauza) - unic proprietar de drept fiind eu. Acum, dupa decesul mamei in 2006, tatal meu in anul 2012 a introdus dezbaterea succesiunii si la masa succesorala (de dezbatut) a introdus si acest apartament care este pe numele meu. Este posibil asa ceva??? are vre-un drept de a avea pretentii la acest apartament sau poate la suma de bani pe care mi-a dat-o in anul 2003 pentru a cumpara acest apartament?? Practic, abuziv(d.p meu d.v) a introdus la masa succesorala si acest apartament alaturi de alte bunuri mobile care au apartinut celor doi de-a lungul convietuirii. Exista alta modalitate prin care poate sa atace acest contract de vinzare-cumparare al apartamentului (dupa o perioada de 10 ani de la data achizitionarii de catre mine)????

Citeste mai mult: succesiune-dupa-mama-t15040.html#p170759#ixzz2KEGH1Tvi

Post Reply