Buna ziua!
Am nevoie de ajutor va rog. Este prima oara cand postez pe acest forum si am nevoie de niste informatii.
Bunicul meu are o casa la curte in Bucuresti. Terenul a fost cumparat acum foarte multi ani, pe baza de chitanta de mana, semnata de el, fostii proprietari si 2 vecini (martori).
Dupa 16ani, bunicii mei au intentat un proces civil cu fostii proprietari,solicitand ca prin hotararea judecatoreasca sa se constate ca sunt constructori de buna credinta al imobilului.
Voi posta mai jos ceea ce este scris in hotararea judecatoreasca:
Nelamurire
Re: Nelamurire
INSTANTA
Prin actiunea civila inregistrata la aceasta judecatorie sub nr ............ la 10 naprilie 1986 reclamantii R.R si R.G. au chemat in judecata pe paratul B.I. si B.S. solicitand ca prin hotararea judecatoreasca ce se va pronunta sa se constate ca sunt constructori de buna credinta al imobilului situat in strada ........ sector 6, imobil compus din 2 corpuri de cladiri formate din 4 respectiv 2 camere si dependinte.
In motivarea actiunii, legal timbrate cu suma de 50lei, reclamantii au aratat ca prin actului autentic de vanzare cumparare al terenului din iulie 1970 cu paratii au dobandit de la acestia , prin cumparare terenul in suprafata de 312mp situat la adresa mai sus mentionata si pe care o locuiesc si in prezent achitand neintrerupt din 1970 taxele si impozitele aferente acestui imobil.
In dovedirea actiunii reclamantii au depus la dosar copia actului aurentic de vanzare - cumparare al terenului din iulie 1970, procesul verbal incheiat la Consiliul Popular sector 6 prin care li s-a stabilit suma asigurata si obligatiile de plata aferente imobilului, si au solicitat interogatoriul paratului.
Examinand actele din dosar in raport de sustinerile reclamantiilor si de raspunsurile paratului la interogatoriu, instanta apreciaza ca fiind intemeiata actiunea de fata, fiind intrunite in cauza disp. art 494 cod civil, intrucat reclamantii au construit imobilul si l-au posedat neintrerupt timp de 16 ani avand reprezentarea ca acesta le apartine.
Instanta admite actiunea si constata ca reclamantii sunt constructori de buna credinta.
Re: Nelamurire
Pana acum, bunicii mei nu au bavut probleme cu actele casei si ale terenului. Acum cativa ani, bunica mea a decedat si am vrut sa fac succesiunea.
Surpriza: nu pot decat pe casa pt ca nu am act de proprietate pe teren.
In sentinta judecatoreasca scrie ca au prezentat o copie a actului de vanzare cumparare autentic. Pe pricesul verbal de la Consiliul Popular scrie ca terenul a fost cumparat cu chitanta privata.
CUM POT FACE SUCCESIUNEA DUPA BUNICA SI PE TEREN SI PE CASA? CUM POT OBTINE UN ACT DE PROPRIETATE PE TEREN