va rog ajutati-ma cu sfaturi

Discutii privind procedura penala
Post Reply
mariusbt1

va rog ajutati-ma cu sfaturi

Post by mariusbt1 » 05 Feb 2013, 16:37

buna ziua. as dori sa stiu cum trebuia procedat. am vrut sa cumpar un laptop si am intrebat un prieten [iulian] daca nu stie pe cineva care are de vanzare un laptop. acest prieten[marius] ami spune ca stie el pe cineva si daca vreau sa cumpar ma duce el la acea persoana sa vad laptopul.merg cu marius ls respectivul vanzator ca sa vad ce laptop are. ajung la el, ma primeste in casa ami arata sum merge laptopul si ami spune ca daca vreau sa il cumpar ma costa 500 lei.ii spun ca ami place cum merge si ai spun ca il vreau.ami spune sa vin a doua zi cu banii daca chiar vreau leptopul. a doua zi ami iau 500 lei la mine si ma duc acasa la baiatulk care are laptopul. acesta ma primeste in casa, ma serveste cu o cafea si ami spune daca am adus banii. eu ai arat banii,iar el spune ca vrea sa ai numere sa vada daca sunt toti banii. eu ai dau sa ii numere. atunci cand i-am dat banii era si fratele sau in camera. baiatul numara banii sa vada daca sunt toti ,iar la un momendat spune ca se duce pana la baie[ma duc pana la baie,stai putin cu fratemiu si asteaptama].in acest moment iese pe usa si pleaca.eu crezand ca e la baie mai astept 2 minute. vazand ca nu mai apare de la baie incep sa intru in panica si ai spun lui fratesu sa mai dea laptopul pentru care am platit 500 lei.acesta ami spune ca e laptopul sau si nu mi-l da deoarece nu i-am dat banii lui , ci lui fratesu .eu am inceput sa tip,iar el a deschis usa de la intrare si m-a scos afara. am fost la politie ,dar nu am rezolvat nimic deoarece am intrat de bunavoie in casa si nu am cum sa demonstez ca i-am dat banii. ce ma sfatuiti pe viitor ca sa nu mi se mai intample. VA MULTUMESC!
2 .buna ziua.as dori sa spun ce am mai patit poate ma puteti ajuta cu un sfat: o persoana avea de vanzare un sistem a udio si ma intreaba daca nu vreau sa il cumpar. eu ai spus ca m-ar interesa si ce pret are sistemul. persoana respectiva [ ionut]imi spune ca 150 lei si daca sunt interesat si am bani pot merge cu el la un prieten [ sebi]acasa sa vad sistemul. ai arat ca am la mine suma de 150 lei si sunt de acord sa mergem la prietenul respectiv sa vad sistemul audio. am ajuns la usa ,sunam, deschide usa,ne pofteste in casa si ma invita in dormitor sa ami arate sistemul audio. ajuns in dormitor ,ionut ma imobilizeaza,tinandu-mi mainile,iar sebi ami ia banii din buzunar,dupa care ma scoate afara din casa. nu am martori care sa fi vazut cele intamplate in casa. ce pot face in acest caz?
3.alt caz: vine o persoana necunoscuta la mine si ma intreaba daca nu stiu pe cineva care are spre vanzare un telefon nokia 5200. eu stiind ca am telefon nokia5200 si avand nevoie de bani ai spun ca ii vand telefonul meu. persoana respectiva ami spune sa merg cu el pana acasa la dansul sa vada telefonul si nevastasa. ok merg la el acasa cu telefonul, deschide usa si ami spune sa ai dau putin telefonul sa il arate lui nevastasa. ai dau telefonul, el intra in casa si inchide usa[incuie].eu raman in fata usii si astept. stau 10 minute astept si vad ca nu mai iese din casa persoana necunoscuta.incep sa sun la usa dar nu ami da drumul. mai stau 5 minute si plec. ma duc la politie si depun plangere? nu am martori. cum procedez? si ce ai spun ? ca il am dat cu mana mea?

P4tr4tzel

Re: va rog ajutati-ma cu sfaturi

Post by P4tr4tzel » 11 Feb 2013, 14:34

Parerea mea mergi sa te sfatuiasca un avocat cum sa comiti infractiuni fara sa fii tras la raspundere de lege.

johei

Post by johei » 13 Feb 2013, 17:07

P4tr4tzel wrote:Parerea mea mergi sa te sfatuiasca un avocat cum sa comiti infractiuni fara sa fii tras la raspundere de lege.

O imunitate ceva, ar fi un inceput bun...

mariusbt1

Post by mariusbt1 » 15 Feb 2013, 13:21

eu va intreb ,deoarece am patit cu untelefon ,iar voi ma luati la misto. javrelor.

johei

Post by johei » 15 Feb 2013, 13:24

in atatea alternative ai patit-o?
Saracul de tine...

mariusbt1

Post by mariusbt1 » 16 Feb 2013, 09:58

johei ati doresc sa patesti si tu la fel ca mine: sa te duci in casa la om si sa ati ia telefonul ,si banii care ai ai in buzunar si sa fii dat afara pe usa si pe urma mai vorbim.

johei

Post by johei » 16 Feb 2013, 10:25

Daca asa s-a intampla, imi pare rau pentru tine, insa mie astfel de afaceri imi sunt suspecte si le evit.

Post Reply