Buna ziua!
Cred ca am citit cateva zeci de forumuri in care se dezbate caracterul legal sau ilegal al preluarii de materiale audio si video de pe alte site-uri, prin copierea codului "embed" si afisarea respectivelor materiale pe propriul site sau blog. Pesonal eu am intentia de a realiza un site de divertisment pe care doresc sa public materiale media de pe site-uri care pun la dispozitie acest cod de incorporat numit altfel si "embed". Din forumurile parcurse rezulta ca:
- postarea materialele prin copierea codului "embed", este legala deoarece site-ul furnizor imi pune la dispozitie acel cod de incorporat, pe care pot sa-l preiau in site-ul meu;
- postarea materialelor prin aceasta metoda, este ilegala daca nu am acordul autorului.
As dori ca prin efortul moderatorilor sa se lamureasca aceasta problema, cel putin pentru cei interesati de activitate legala pe internet.
Va multumesc anticipat!
Embed-ul, legal sau ilegal?
Re: Embed-ul, legal sau ilegal?
Nu poate fi lamurita problema, deorece nu exista o solutie generala. Coiperea unor materiale e ilegala, a altora e dimpotriva legala.
Exista riscul de a primii o scrisoare de la un birou de avocatura care sa-ti atraga atentia ca incalci drepturi de autor si sa platesti daune. Exista deja cateva cazuri similare, in care birouri de avocatura din strainatate ( de ex germania sau Franta) au scris unor firme romanesti si au solicitat daune. De regula sume mari (zeci de mii de euro). In cazurile cunoscute de mine, s-a ajuns la o rezolvare amiabila.
Ar trebuie sa analizezi fiecare material in parte, daca exista drepturi de autor pentru materialul respectiv inainte sa-l postezi. Sau sa te faci ca ploua, sa postezi tot ce apuci (se practica) si sa speri sa nu ai probleme. Majoritatea nu aprobleme, insa riscul exista!
Exista riscul de a primii o scrisoare de la un birou de avocatura care sa-ti atraga atentia ca incalci drepturi de autor si sa platesti daune. Exista deja cateva cazuri similare, in care birouri de avocatura din strainatate ( de ex germania sau Franta) au scris unor firme romanesti si au solicitat daune. De regula sume mari (zeci de mii de euro). In cazurile cunoscute de mine, s-a ajuns la o rezolvare amiabila.
Ar trebuie sa analizezi fiecare material in parte, daca exista drepturi de autor pentru materialul respectiv inainte sa-l postezi. Sau sa te faci ca ploua, sa postezi tot ce apuci (se practica) si sa speri sa nu ai probleme. Majoritatea nu aprobleme, insa riscul exista!