Buna ziua!
As dori sa stiu cum este corect sa primesc pensia de urmas pentru care am solicitat incetarea in septembrie 2009 cand m-am angajat (pentru ca asa am fost sfatuita ca trebuie) iar in august 2011 am facut cerere de repunere in plata a pensiei pentru ca am fost admisa la Master in strainatate.
Mentionez ca am aproape 24 de ani iar in perioada oct 2007- iulie 2010 am fost studenta la facultate, din oct 2010 pana in iunie 2012 am fost studenta la Master in Romania iar din sept 2012 urmez cursuri de Master in strainatate, pentru dovedirea studiilor neintrerupte am depus la dosar acte doveditoare.
In noiembrie 2012 am mai facut o cerere de primire a pensiilor restante (din anii trecuti cand eu am fost studenta, dupa ce am citit legea actuala si am considerat ca am dreptul).
Decizia de repunere in plata a venit abia acum (dupa 6 luni deci) si scrie ca eu am facut cererea in noiembrie 2012 si ca voi primi pensia de urmas cu incepere din octombrie 2012.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca conform celei de-a 2-a cereri am dreptul la pensiile din urma (inainte sa fac cererea dar cand am fsot studenta) si daca reluarea in plata nu trebuia sa se faca din data in care am facut eu prima cerere (15 august 2013).
Multumesc
pensie urmas