copil in afara casatoriei
copil in afara casatoriei
Buna ziua! Am un copil cu un barbat (nu este roman) si as vrea sa stiu ce pot face pentru a primi pensie alimentara. Trebuie sa specific ca nu a recunoscut copilul la starea civila. Deci, in certificat este trecut cu numele meu de familie. As vrea si eu un raspuns la problema mea. Va multumesc!
Re: copil in afara casatoriei
Nu. Locuieste in Italia unde are deschisa o firma de constructii pe numele lui. In ce consta stabilirea paternitatii? Daca ar recunoaste copilul la tribunal n-ar mai fi nevoie de testul de paternitate? Si m-ar interesa de asemenea ce parte din veniturile lui ii revin copilului meu. Tin sa specific ca este casatorit. Va multumesc!
Stabilirea paternitatii consta in.. stabilirea filiatiei juridice fata de tata. Daca nu exista o legatura juridica de rudenie (paternitatea) nu exista nici pensie de intretinere. Daca recunoaste paternitatea atunci nu mai e nevoie de proces. Se poate face direct la starea civila sau la un notar.
Dupa stabilirea paternitatii (sau recunoastere, de la caz la caz) trebuie dat in judecata pentru pensie de intretinere. In Romania, la domiciliul minorului. Pensia de intretinere se stabileste in functie de necesitatile copilului si de venitul tatalui, pana la maxim 1/4 din veniturile tatalui.
Apoi cu sentinta definitiva va adresati Autoritatii centrale de pe langa minsterul de justitie si ei se vor ocupa de executarea silita in Italia.
Dupa stabilirea paternitatii (sau recunoastere, de la caz la caz) trebuie dat in judecata pentru pensie de intretinere. In Romania, la domiciliul minorului. Pensia de intretinere se stabileste in functie de necesitatile copilului si de venitul tatalui, pana la maxim 1/4 din veniturile tatalui.
Apoi cu sentinta definitiva va adresati Autoritatii centrale de pe langa minsterul de justitie si ei se vor ocupa de executarea silita in Italia.
Cam cat m-ar costa sa incep demersurile incluzand stabilirea paternitatii? Exista vreo sansa ca lui sa platesca cheltuielile juridice? Si daca veniturile tatalui ajung pana la aprox. 6000 euro, as putea sa beneficiez de aprox 1000 euro pentru copil, tinand cont ca eu nu am nici un venit si locuiesc cu parintii care doar unul are un salariu modest...? Va multumesc din suflet!
Da, teoretic tatal va trebui sa plateasca cheltuielile, insa.. hotararea va trebui executat silit in Italia. Nu va fi chiar simplu. Costurile... depind de avocat si de eventualele expertize. Trebuie sa va ganditi ca procesul va dura destul de mult, asa ca ar fi bine sa incepeti cat mai repede.
La venituri de 6000 de euro (net), e posibila o pensie de intretinere de 1000 de euro.
La venituri de 6000 de euro (net), e posibila o pensie de intretinere de 1000 de euro.
Inca un lucru va rog... Daca as reusi sa convind tatal sa isi declare copilul, ar mai fi nevoie de executare silita? Adica daca ar coopera banuiesc ca lucrurile ar decurge mai usor, nu? Dvs. sunteti avocat? Si daca da...in ce localitate operati? Va multumesc din suflet pt raspunsuri!