Testament
Testament
Buna ziua. Am o matusa si un unchi de gradul II care nu au copii nici din casatorie si nici din afara casatoriei. Parintii amandurora sunt morti. Vor sa imi lase mie mostenire apartamentul lor dupa moarte. As vrea sa va intreb care este cea mai buna solutie pentru mine pentru ca am tot auzit de notiunea de "mostenitor rezervatar" si as vrea sa stiu la ce se refera exact. Care e cea mai buna solutie pentru ca testamentul sa nu poata fi atacat si apartamentul impartit. O solutie definitiva. Va multumesc
Re: Testament
O solutie ,,definitiva " se refera la o solutie care numai poate fi atacata ulterior probabil. Deci in cazul dumneavoastra , se poate incheia un contract de vanzare-cumparare intre unchi+matusa ca vanzatori ...si dumneavoastra ca si cumparator. Pentru a evita notariatul si cartea funciara, se face un antecontract cu unele clauze speciala si apoi se trece prin judecatorie.Se timbreaza la valoarea bunului vandut. Oricum in cazul dvs, daca nu exista alti mostenitori , nu se poate pune problema nici a rezervatarilor care puteau culege o parte foarte mica din mostenire, adica rezerva succesorala. Dar vanzarea -cumpararea oricum va produce efecte imediat ce se incheie actul, pe cand testamentul este facut doar de o persoana deci de unul din cei doi (unchi sau matusa), si trebuie sa asteptati decesul amandurora.Deci daca sunt amandoi proprietari pe apartament, nu vor fi probleme sa se incheie acest contract de vanzare.