Ce acte sunt necesare pentru efectuarea unei succesiuni in urmatoarele conditii:
Casa bunicilor.Bunicul a decedat.Casa a fost pe numele amandorura.Bunica are testament de la bunicul meu care ii lasa partea lui, ei. Bunici mei au doi copii.
Este obligatoriu sa "renunte" copiii la mostenire pentru a deveni proprietar bunica, sau este suficienta introducerea testamentului?
Va multumesc din suflet.
Acte necesare pentru o succesiune. Va rog ajutor....
Presupun ca testamenul este autentic. la notar va fi prezentat testamentul si notarul va cita mostenitorii rezervatari, adica copii. daca acestia nu contesta testamentul si nici nu doresc atacarea acestuia pentru faptul ca le aduce atingere rezervei succesorale, bunica va primi certificat de mostenitor pentru intreaga casa. acest lucru nu garanteaza insa ca copii nu vor introduce ulterior actiune in instanta pentru reducerea liberalitatilor excesive, adica a testamentului, pe calea unei petitii de ereditate. totusi, ei fiind prezenti la eliberarea certificatului de mostenitor aceasta actiune are sanse relativ mici de reusita.
pentru a fi absolut sigur, o declaratie expresa in fata notarului din partea copiilor cum ca inteleg sa renunte la partea mi se pare indicata.
pentru a fi absolut sigur, o declaratie expresa in fata notarului din partea copiilor cum ca inteleg sa renunte la partea mi se pare indicata.
In situatia in care renunta la succesiune fiii defunctului vin la succesiune copiii acestora in nume propriu, copii care au rezerva si daca sunt si minori...atunci nu prea e ok. Pur si simplu sa se declare de acord cu legatul instituit in favoarea bunicii fara sa se declare renuntatori si sa faca mentiunea ca nu solicita reductiunea testamentului. Sau in cadrul procedurii succesorale sa se faca si partajarea bunurilor, bunica primind bunurile din masa succesorala, prin atribuirea unei sulte pentru cei doi fii.