Divort/ Custodie minor/scoatere din tara minor fara acordul

Familiei
Post Reply
aniella

Divort/ Custodie minor/scoatere din tara minor fara acordul

Post by aniella » 14 Jan 2013, 19:07

Va rog ajutati-ma cu un sfat. :cry:
ma aflu in proces de divort, de un an de zile, ma lupt cu fostul pentru custodia copilului nostru. Timp de 6 luni am locuit cu parintii mei, dupa ce am fugit de ex cu copilul noaptea in brate din casa noastra. El a fost de acord cu desfacerea casniciei, a depus scris in instanta, insa eu am fost nevoita sa plec in strainatate la munca, am platit un avocat scump sa ma reprezinte, dar am impresia ca ex sotul va castiga custodia pentru ca avocatul imi raspunde cu 2 cuvinte nearticulate , nu colaboreaza cu mine, tipa in telefon. Fostul sot a formulat cerere reconventionala , nu stiu ce zice acolo pentru ca avocatul mi-a zis sa trimit acte de rezidenta din strainatate (italia)si carte munca, parintii mei au fost in instanta sa zica ca sunt de acord cu stabilirea copilului la dansii,iar fostul sot cere stabilirea domiciliului la el. Copilul are 7 ani, a inceput scoala, iar in vacanta am dorit sa il aduc in Italia, insa fostul se opune sa ii fac pasaport sau sa il iau la mine. Eu doresc stab domiciliului la mine in Italia, insa el nu e de acord. Vad ca nici avocatul nu a zis in instanta ca el locuieste cu parintii si fratii intr-o garsoniera, cu copilul meu , in timp ce aici in Italia are conditii extraordinare , ma duce de nas ca procura lasata e numai cu stabilirea domiciliului la parintii mei. Intrebare: pot schimba avocatul acum, cum sa fac sa solicit in instanta stabilirea domiciliului coplului la mine si sa am si sanse ca voi castiga . Multumesc!

Leon Carmen

Re: Divort/ Custodie minor/scoatere din tara minor fara acor

Post by Leon Carmen » 14 Jan 2013, 20:42

In ceea ce priveste stabilirea locuinţei copilului la dvs. în străinătate, avocatul trebuia sa ceara realizarea unei anchete psiho-sociale prin comisie rogatorie. De asemenea trebuia formulata o intampinare la cererea reconventionala a sotului prin care sa se aduca la cunostinta instantei aspectele relatate de dvs, respectiv conditiile improprii de crestere a minorului. Puteti sa schimbati avocatul oricand si mai ales puteti utiliza caile de atac.

aniella

Post by aniella » 16 Jan 2013, 15:15

Multumesc din suflet pentru sfat!
<Avocatul meu mi-a precizat ca procura lasata de mine a fost doar pentru stabilirea domiciliului la parintii mei, si ca nu pot solicita altceva acum. In opinia dumnealui, nu mai pot cere instantei stabilirea domiciliului la mine, cu toate ca fostul sot a depus la dosar cerere recoventionala cu stabilirea domiciliului la fosta noastra locuinta comuna, unde nu locuieste nimeni, este un loc de refugiu pentru dansul. Copilul mi-a spus ca de cand am plecat din tara el locuieste cu tata, cu bunicii si cu unchii in apartamentul bunicilor. I-am spus si avocatului ca situatia in care e crescut copilul meu nu e una adecvata, insa nu a luat cuvantul in instanta deloc privitor la acest aspect, insa l-a intrebat pe holurile instantei pe parat daca are conditii acolo unde cere el domiciliul!
La locuinta bunicilor paterni nu a fost efectuata ancheta de la Primarie, doar la parintii mei si la fosta locuinta comuna(pe care va trebui sa o vindem, la partaj, in curand intrucat toate serviciile sunt pe numele meu: apa, curent, gaz, nu am cum sa suspend niciun contract pana nu am hotararea de divort definitiva !!!!, iar acum el imi trimite prin email datorii de sute de milioane de care eu nu am habar intrucat am parasit domiciliul in urma cu un an).
Va rog, exista vreo cale ca eu in calitate de mama sa imi pot lua copilul aici la mine in strainatate si cum ar trebui sa procedez cu avocatul meu pe care l-am platit in avans?
Multumesc frumos!

aniella

Post by aniella » 18 Jan 2013, 10:21

Leon Carmen wrote:In ceea ce priveste stabilirea locuinţei copilului la dvs. în străinătate, avocatul trebuia sa ceara realizarea unei anchete psiho-sociale prin comisie rogatorie. De asemenea trebuia formulata o intampinare la cererea reconventionala a sotului prin care sa se aduca la cunostinta instantei aspectele relatate de dvs, respectiv conditiile improprii de crestere a minorului. Puteti sa schimbati avocatul oricand si mai ales puteti utiliza caile de atac.

Avocatul mai poate solicita ancheta prin comisie rogatorie, daca in procura lasata dumnealui am specificat stabilirea domiciliului la parinti?
Multumesc.

Guest

Post by Guest » 19 Jan 2013, 10:22

schimba neaparat avocatul (probabil lucreaza la doua capete) si in legatura cu actele de domiciliu din italia , am inteles de la un avocat ca daca le arati la judecator iti pierzi automat copilul trebuie sa locuiesti si sa lucrezi in romania pana se termina procesul. si eu mi-am pierdut increderea in avocat asa ca am mai luat unul sa spera ca va fii asa cum trebuie nu cum vror altii

Guest

Post by Guest » 22 Jan 2013, 13:54

Vizitator wrote:schimba neaparat avocatul (probabil lucreaza la doua capete) si in legatura cu actele de domiciliu din italia , am inteles de la un avocat ca daca le arati la judecator iti pierzi automat copilul trebuie sa locuiesti si sa lucrezi in romania pana se termina procesul. si eu mi-am pierdut increderea in avocat asa ca am mai luat unul sa spera ca va fii asa cum trebuie nu cum vror altii

In Romania la ultimele 3 locuri de munca nu am fost platita, am fost nevoita sa parasesc tara pentru a-mi cauta un serviciu, nu am plecat la distractie! Iar copilul meu cu ce e vinovat sa fie condamnat de un judecator sa ramana in Romania, doar pentru ca eu nu pot castiga o paine in tara natala, la fel ca zeci de milioane de romani?

Guest

Post by Guest » 26 Oct 2013, 17:34

Buna ziua, sunt intr-o situatie similara,imi puteti spune va rog cum ati rezolvat problema? Multumesc

Post Reply