Abuz in familie, plecarea de acasa dupa 18 ani.

Familiei
Post Reply
Maria1989

Abuz in familie, plecarea de acasa dupa 18 ani.

Post by Maria1989 » 11 Jan 2013, 15:08

Buna,

Am venit aici pentru ca am o intrebare destul de urgenta. Prietenul meu a fost abuzat fizic, verbal si emotional de catre tatal sau de cand era mic. Dupa implinirea varstei de 18 ani, a incercat sa plece deoarece abuzurile nu incetau. Viata lui este controlata in totalitate de catre parinti, care se impun prin forta si teroare. Este tinut in casa, fara posibilitatea de a comunica, cu alte persoane din exterior. Nu are acces la telefon sau la internet.

Acum cateva luni, el a fost dat afara chiar de tatal sau, care nu a recunoscut mai tarziu aceasta. Prietenul meu a venit temporar la mine (eu locuiesc cu parintii si sunt inca minora, 17 ani), dar parintii sai au inceput sa vina acasa la noi, sa il sune pe el noaptea chiar si pana la ora 2.AM, fiind foarte insistenti, mi-au contactat parintii pe care i-au acuzat de distrugerea familiei lor. Dupa ce si-au dat seama ca nu functioneaza, au reusit sa vorbeasca, cu prietenul meu si el a acceptat sa discute cu ei pentru a nu mai exista probleme, deoarece parintii lui i-au promis ca vor inceta cu controlul, ca acum inteleg unde au gresit si tot ce isi doresc e sa mearga el inapoi acasa. El a plecat de buna voie, dar acestia nu au schimbat nimic si au continuat cu acelasi tip de comportament, chiar mai rau decat inainte.

A avut loc si o discutie cu parintii mei, unde parintii lui si-au sustinut nevinovatia si au negat orice forma de abuz fata de fiul lor.

Lasand abuzul deoparte, ceea ce ma intereseaza este daca legal, exista vreo modalitate ca ei sa atace familia mea pentru faptul ca l-am gazduit pe prietenul meu in varsta de 19 ani. Momentan el isi doreste sa vina inapoi si sa locuiasca, cu mine si cu parintii mei, sa se angajeze si sa isi continue facultatea. Nu mai suporta psihic ceea ce se intampla acolo si ii afecteaza performanta scolara.

Multumesc anticipat!

Post Reply