reorganizare

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
un om

reorganizare

Post by un om » 09 Jan 2013, 13:23

buna ziua, povestea mea este lunga, am sa incerc sa fac un rezumat al intamplarilor astfel:
sunt angajata la cfr marfa, sucursalamuntenia dobrogea din anul 1987, in functia de tehnician, in cadrul unei unitati de baza, la compartimentul instruire mediu ssm su., fiind singura pe aceasta funtie la acest compartiment. anual in baza unei decizii emise de cond sucursalei participam la inventarierea anuala a bunurilor si a patrimoniului, astfel ca in anul 2008, am refuzat inventarierea pe motiv, ca din unitatea mea au fost furate de la un alt punct de lucru un numar "n" osii, iar la numaratoarea faptica seful meu de atunci avea in curtea unitatii 2 bucati plus(osii care erau mat didactic si pe care eu le-am gasit acolo cand m-am angajat) adica mi le prezenta la numaratoare ca fiind o parte din cele furate. eu am refuzat. ei aici mi-am semnat sentinta. dovada fiind faptul ca pe listele de inventar am refuzat sa semnez pozitia respectiva. in unitate cu mine am avut-o colega, pe sotia unui sef din sucursala , care ulterior a ajuns si director, careia i s-au predat lucrarile mele dupa restructurare. colega mea in unitate indeplinea sarcinile de mecanic sef, deci ea intocmea rapoartele de necesitate, privind aprovizionarea cu diferite materiale, piese, seful meu le semna, iar sotul ei le achizitiona. sa mi se scuze tonul tendentios si insinuant, dar o sa vedeti de ce relatez acest lucru. in anul 2011 a venit programul de restructurare si reorganizare al societatii si ce sa vedeti cine a fost trecut pe lista la poz nr. 1 eu. nu am stiut, am fost sunata din sucursala si cred ca am facut soc. ei de aici a inceput razboiul. am cerut o audienta la conducerea sucursalei, unde am relatat ce mi s-a intamplat, nimic. am plecat la bucuresti la conducerea cfr marfa am intrat in audienta la directorul cfr marfa am povestit aceleasi fapte si am fost salvata de la disponibilizare ca si un caz social( intretinator de familie, sot fara serviciu pe caz medical, fara venituri) am fost chemata iin sucursala constanta sa fac cerere de trecere pe o functie inferioara de muncitor calificat.am acceptat si am si cerut ca sa dezamorsez tensiunile, sa plec la un alt punct de lucru din subordinea unitatii mele. mentionez, ca nu am prestat o zi functia de muncitor, din bunavointa sefului si a faptului ca obiectul meu de activitate din fisa postului nu exista acestea fiind in conservare si propuse la casare, dar eu la noua unitate desfasurand-mi tot activitatea de dinaintea disponibilizarilor pe bani de muncitor. colega careia i s-au dat lucrarile mele nu avea conf legislatiei in vigoare nici macar un curs de pregatire sa isi desfasoare acea activitate. o sa spuneti ei si ce daca te-a dat pe tine afara acum te razbuni pe colega. ei bine nu conform CCM in caz de disponibilizare daca 2 soti lucrau in aceeasi unitate ( angajator) pleca cel cu salariul cel mic, iar cei care sunt intretinatori de familie vor fi disponibiliz doar ca ultima solutie. dar fiind sotul sef nu era evident ca ei au mai multe drepturi ca noi? in aceeasi situatie cu mine au mai fost si alti salariati care dupa aprox 1 an au revenit de functiile "sociale" pe functiile avute anterior. eu nu, cu toate ca la unitatea mea a ramas un post vacant de tehnician din febr 2012, prin plecarea unui coleg. liderul meu de sindicat mergea la cond sucursalei si spunea sa mi se dea postul inapoi fiind vacant, conducerea resp.directorul sotul colegei, spunea ca s-a facut referat pe tema aceasta, care s-a trimis la bucuresti si va fi scos postul concurs. cand mergea la bucuresti, acestia spuneau ca e de competenta constantei si tot asa pana in noiembrie , cand stupoare pe postul acesta de tehnician s-a angajat in urma unei hot judecatoresti o alta colega disponibilizata in transa din 2010. sa va spun s-a adeverit ca seful meu a delapidat, a plecat din cfr la o alta unitate privatizata (care acum a fuzionat cu noi ) este cercetat penal, iar eu care am semnalat furtul si neregulile tot "acar paun" ma numesc.toata lumea cand este vorba de mine spune "stii doar corina nu se poate" le este frica de fostul director care inca trage sfori . vreau sa va spun ca incerc sa imi pregatesc documente pentru a-i da in judecata si nu pot intra in posesia fisei postului avuta anterior restructurarii, spunandu-mi-se ca nu mi se gaseste fisa incepand cu anul 2008, doar fisa mea. va multumesc pentru rabdare, va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac daca mai pot sa fac.

Post Reply