Pensie alimentara copil 19 ani ce locuieste in Franta

Familiei
Post Reply
Guest

Pensie alimentara copil 19 ani ce locuieste in Franta

Post by Guest » 08 Jan 2013, 01:31

Am o intrebare va rog daca puteti sa ma lamuriti as fi foarte bucuros.
Am o fata care in acest an in ianuarie implineste 19 ani. Ea locuieste in Franta iar din toamna nu mai face studii pentru ca nu a luat examenul pentru a putea termina ultimul an de studii. In Franta sistemul de invatamant la colegiu este urmatorul face 2 ani apoi da examen ca sa poata urma ultimul an de studiu. Totusi ea a facut rost de o adeverinta ca e scolarizata si a solicitat pensie de intretinere. intrebarile mele sunt urmatoare: ce fel de studii trebuie sa faca ca sa fiu obligat sa platesc pensie de intretinere tinand cont ca am aflat ca face niste cursuri de calificare si nu colegiu sau liceu.
Ce prodecura trebuie sa urmez ca sa aflu statutul real al fetei mele in Franta.

Leon Carmen

Re: Pensie alimentara copil 19 ani ce locuieste in Franta

Post by Leon Carmen » 08 Jan 2013, 10:53

Legea spune ca obligaţia de întreţinere a părinţilor faţă de copiii deveniţi majori încetează la terminarea studiilor ori a pregătirii profesionale a acestora, însă nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani. Si cursurile de calificare fac parte din pregatirea profesionala.
Dvs. nu trebuie sa faceti nici un fel de demers pentru a afla statutul real al fiicei, obligatia de a dovedi studiile / pregatirea profesionala pe care o urmeaza si starea de nevoie, ii incumba ei.

Guest

Post by Guest » 08 Jan 2013, 12:04

Ok. Dar din ce stiu, ea a depus o adeverinta falsa, si am informatii ca s-ar fi maritat. Si ar fi facut in Franta un angajament de mariage, cu un tanar Melviin Nicaud. Desi cand am vorbit cu ea la telefon nu recunoaste. E in stare sa minta si in dosar cum a mai mintit in urma cu 2 ani cand a cerut pensie pe o perioada pe care deja platisem.

Guest

Post by Guest » 08 Jan 2013, 12:19

Iar atunci am avut norocul ca am pastrat chitantele.

Post Reply