relatie sexuala

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
Guest

relatie sexuala

Post by Guest » 20 Dec 2012, 13:24

buna ziua,
as dori sa intreb daca legea imi permite sa am relatie sentimentala
cu o fata de 17 ani,eleva la liceu, unde imi desfasor activitatea,
mentionez ca eu nu predau la clasa unde aceasta fata este eleva,si nici nu am
specialitea profilului la care este inscrisa fata
pot fi acuzat de art 198 cp,in aceste conditii, se poate interpreta ca as fi avea
calitatea de profesor daca nu i predau,mai ales ca nu sunt cadru titular si catedra mea
cuprinde si alte ore la alt liceu?

C_A_Coltuc

Re: relatie sexuala

Post by C_A_Coltuc » 21 Dec 2012, 09:49

Incalcati legea domnul profesor!

Guest

Post by Guest » 21 Dec 2012, 15:15

de ce?
legea spune ca trebuie sa am calitatea de profesor fata de persoana in cauza,ori daca nu ii predau,in ce el poate fi exercitata calitatea?
daca de ex as avea o relatie cu o eleva de liceu la un liceu unde nu as preda?sau cazul unui medic oftalmolog care are relatie cu o pacienta internata la acelasi spital la ORL?

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 24 Dec 2012, 11:08

De regula elevele sunt impresionate de oamenii de la catedră şi uneori dezvoltă pasiuni pentru ei. Responsabilitatea morala a profesorului este de a bloca acest drum si nu de a se folosi de calitatea / influenta sa pentru a întreţine relaţii sexuale cu eleva, chiar daca nu-i este profesor in mod direct. Dacă apărătorul fetei ar fi suficient de isteţ încât să speculeze legea, atunci dvs. in mod sigur v-ati alege cu o pedeapsă frumusica.

Guest

Post by Guest » 27 Dec 2012, 09:39

3 ani cu suspendare, ca si in cazul profesorului din Bucuresti?:D
sau http://www.e-politic.ro/top-news/540679 ... la-catedra
este greu de probat o asemenea relatie

decalex

Post by decalex » 08 Jan 2013, 11:40

In primul rand ca este gresit din punct de vedere moral! Dumneavoastra in calitate de profesor in genere, ar trebui sa aveti o conduita decenta fata de aceste minti fragede si neormate inca. Calitatea de profesor nu se reduce la ora sau la clasa la care predati, codul deontologic al meseriei se aplica in toate situatiile.

Post Reply