Am mostenit 2 suprafete de teren intr-o comuna de langa Bucuresti. Am fost la Primarie sa cer un plan, ceva, sa pot identifica terenurile, ca sa pot ulterior sa fac cadastrul si toate cele pentru a vinde terenurile. Insa Primaria spune ca nu s-au facut parcelarile in acea zona a comunei. Din n91 si pana acum! Totusi, scrie clar pe certif de mostenitor numerele parcelelor. Parcela cutare, tarlaua cutare...Le-au pus din burta numerele alea!? Am intrebat: Bun, si eu ce fac acum? Mai stau inca 15 ani? Am teren aici si vreau sa il vand! Ce pot face? Mi s-a raspuns sa o sun pe o doamna inginer care se ocupa de masuratori, parcelari, cadastre si toate cele in comuna. Am sunat-o si mi-a zis intr-o doara ca are mult de lucru si s-o mai sun peste juman de an, ca poate atunci ajunge in zona mea si face masuratori la toata lumea care asteapta.
Din cate am inteles de la primar, s-au facut intr-adevar niste masuratori imediat dupa revolutie, dar de niste...amatori, ca sa nu le zic altfel. Le-au masurat la pas, dupa ochi, cum se face la tara.
Acum eu va intreb:
Daca am eu echipa mea care imi face de la masuratoare pana la intabulare, Primaria nu ma poate ajuta in nici un fel cu nici un plan? Sau poate ca trebuie sa ma simt si eu sa le bag valuta in buzunar la fiecare ca sa fiu bagat in seama? Daca se poate si asa, spuneti-mi, ca organizez un flagrant! :)
Degeaba daca nu le dau spaga!
Singura harta a comunei e agatata pe perete! Si nu le mergea copiatorul! Toate circumstantele sint impotriva mea. "Bunavoita"? Vrei sa spui "Spaga". Spaga nu dau. Am depus oricum cerere sa imi elibereze un plan de parcelare si trebuie sa imi raspunda in maxim 30 de zile. Daca nu se schimba nimic, cui ma adresez mai departe?
Cum adica sa "ajunga la harti, la primarie sau la cadastru" expertul angajat de mine? La harti si la primarie, hai ca am inteles ca trebuie sa "ajunga". Dar la cadastru? Asta nu am inteles. Cadastrul se intocmeste dupa masuratoare de expertul cadastral.
Cum adica sa "ajunga la harti, la primarie sau la cadastru" expertul angajat de mine? La harti si la primarie, hai ca am inteles ca trebuie sa "ajunga". Dar la cadastru? Asta nu am inteles. Cadastrul se intocmeste dupa masuratoare de expertul cadastral.
Am sunat la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov si mi-a zis ca trebuie sa astept primaria sa faca hartile si planul parcelar. Numai primaria poate elibera aceste documente. Ori, daca nu exista, chiar trebuie sa astept pana le fac ei? Daca nu s-au facut de 15 ani, eu ce sa cred acuma, ca mai astept mult si bine, ca se misca ei ca melcii? Unde ma pot adresa? Multumesc mult AHO
Eu iti spun sa deschizi o actiune "obligatia de a face" sa obtii o sentinta care sa oblige comisia locala de fond funciar la punerea in posesie dupa care, in caz de neconformare sa ceri daune cominatorii pentru fiecare zi de intarziere. Poate ii convingi asa. Sau printr-o plangere penala pentru art. 108 din legea 18/1991 desi nu impartasesc ideea.
Cred ca am avut aceeasi problema si pisica era aruncata de la primarie la Oficiul de cadastru Ilfov si inapoi.Faptul ca am avut un precontract cu omul ce detinea terenul i-a facut sa se miste mai repede, sa masoare si sa-mi dea cadastrul in aprox. 3 luni - culmea fara spaga dar cu insistente duse pina la extrem si cu multi nervi !
S-ar putea sa fie vorba despre aceeasi primarie. Poate poti sa spui ca ai un precontract facut la notariat si asa se vor misca. Oricum este bataie de joc !
S-ar putea sa fie vorba despre aceeasi primarie. Poate poti sa spui ca ai un precontract facut la notariat si asa se vor misca. Oricum este bataie de joc !