Cum pot obtine penalitati de intarziere dupa castigarea unui

Discutii privind Codul Rutier, contraventii si probleme conexe, Dreptul Transporturilor, etc
Post Reply
Guest

Cum pot obtine penalitati de intarziere dupa castigarea unui

Post by Guest » 07 Dec 2012, 15:21

Buna ziua,
in urma unui accident de circulatie petrecut in Timisoara in 08.2010 si cercetat de politia rutiera la fata locului s-a intocmit o nota de constatare in baza careia s-a intocmit procesul verbal, s-a stabilit vinovatul, dimamica is schita accidentului, daune provocate, e.t.c. Aaiguratorul nu a luat in considerare actele intocmite de politie si a comandat o expertiza tehnica extrajudiciara in baza art 36 alin 2 din ordin 5 CSA/2010. In instainta dupa 1 an si 10 luni am primit decizie irevocabila iar asiguratorul mi-a achitat daunele in valoare de 58000 lei. In conformitate cu art 37 din ord 5/2010 sunt obligati sa plateasca penalizari. CSA refuza sa ia o masura. CSA ar trebui sa-i oblige odata cu achitarea debitului sa-mi achite si penalizarile de intarziere? Cunoasteti vreo decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care a acordat penalizarile intr-un nou proces? Sunt sanse de 100% sa castig un nou proces pt penalizari sau trebuia neaparat sa cer penalizarile la prima instanta?

johei

Re: Cum pot obtine penalitati de intarziere dupa castigarea

Post by johei » 07 Dec 2012, 22:32

In proces nu s-au cerut penalizarile?

Guest

Post by Guest » 07 Dec 2012, 23:17

In timpul procesului avocatul meu a omis sa ceara si penalizari pt intarziere. Am dreptul sa mai cer acum la un nou proces odata ce sentinta a fost definitiva si irevocabila? Procesul a durat 2 ani...

johei

Post by johei » 07 Dec 2012, 23:48

E greu de spus, deoarece exista art 65 si nu stiu daca nu cumva s-a reununtat la restul de despagubiri...
Trebuie citita sentinta si studiat tot dosarul.

Post Reply