PLANGERE PENALA CONF.ART.208 COD PENAL

Discutii privind Dreptul Penal
Post Reply
romeotgv

PLANGERE PENALA CONF.ART.208 COD PENAL

Post by romeotgv » 07 Dec 2012, 10:50

Buna ziua,

Ma confrunt si eu cu o problema de ordin penal. Anul trecut am infiintat un I.I. si am deschis un magazin second-hand. Proprietarul spatiului comercial unde vroiam sa deschid magazinul nu vroia sub nici o forma sa faca contract de inchiriere si mi-a propus ca pentru inceput sa intocmim un contract de comodat pentru a putea obtine Punctul de lucru si sa imi deschid magazinul, si daca afacerea merge bine imi va face contract de inchiriere. Contractul a fost semnat pe data de 1 noiembrie 2011, si promisiunea verbala a proprietarului spatiului a fost ca incepand cu data de 1 ianuarie 2012 imi va face atat mie cat si celorlalti chiriasi contracte de inchiriere. Binenteles ca ii plateam chirie la negru proprietarului, si el nu imi dadea nici un fel de chitanta de mana prin care sa pot dovedi ca ii plateam chirie. Vazand ca nu se tine de cuvant referitor la contractul de inchiriere , in luna MARTIE l-am instiintat ca daca nu imi face contract de inchiriere ii voi trimite o instiintare cu confirmare de primire prin care il voi anunta ca incepand cu data de 1 aprilie 2012 voi rezilia contractul de comodat si voi parasi spatiul comercial. La aflarea deciziei mele proprietarul dupa aproximativ 2-3 zile mi-a comunicat ca vrea sa imi dovedeasca bunavointa lui si ma mai lasa in spatiu inca doua saptamani pana la PASTE sa vad cum merge afacerea si daca merge poate ma razgandesc. Am crezut in vorbele lui si in data de 6 aprilie m-am trezit ca a intrat in spatiu in lipsa mea, a schimbat butucul de la iala , si mi-a interzis astfel sa mai intru in spatiu sa imi desfasor activitatea. Am chemat politia sa constate faptele proprietarului, si la sfatul agentului de politie am depus o plangere penala pentru TULBURARE DE POSESIE. La nici o saptamana dupa acest incident proprietarul a inchiriat acelasi spatiu altei societati si toate bunurile mele din magazin au disparut. Vazand acest lucru am depus la PARCHETUL de pe langa JUDECATORIA TARGOVISTE plangere penala pentru FURT impotriva proprietarului. Pe data de 1 Noiembrie 2012 am primit raspunsul parchetului de NUP impotriva proprietarului pe motivatia ca nu se face vinovat de faptele semnalate de mine. Am facut recurs la aceasta decizie si dupa 20 de zile PRIM PROCURORUL mi-a respins recursul pe aceiasi motivatie. Intrebarea mea este: Procurori care au instrumentat cele doua dosare penale nu erau obligati sa audieze partile implicate in dosar, sau se bazeaza doar pe recomandarile agentilor de politie care au instrumentat dosarele? Justificarea proprietarului in declaratiile pe care le-a dat politiei a fost ca mi-a reziliat contractul de comodat pe motivul ca nu i-as fi platit utilitatile timp de 5 luni de zile si de aceea m-a si evacuat. Dar chiar daca ar fi fost asa, rezilierea unui contract de comodat si evacuarea mea nu ar fi trebuit sa se faca in baza unor somatii pe care trebuia sa mi le trimita la sediul social prin care ma avertiza ca daca nu voi plati utilitatile va rezilia contractul si sa imi dea termen sa eliberez spatiul?El nu a facut asa ceva niciodata si nici nu o poate dovedi.Ce pot face sa imi fac dreptate?

Leon Carmen

Re: PLANGERE PENALA CONF.ART.208 COD PENAL

Post by Leon Carmen » 07 Dec 2012, 11:06

Faceti o plangere impotriva rezolutiei prim-procurorului la judecatorie, in temeiul art. 278 ind. 1 Cpp. Plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei de pe ordonanţă sau rezoluţie.

Post Reply