Buna! Parinti mei au 28 ani de casnicie,dar din acesti ani nu au avut o saptamana de liniste si intelegere,tatal meu este o persoana foarte violenta,iar atunci cand e sub influenta alcoolului e sub orice critica si nu il intereseaza pe cine loveste sau cu ce.
Mama mea ar vrea sa divorteze,dar ii este frica.
As vrea sa stiu de ce dovezi are nevoie pentru divort si daca bunurile dobandite inaintea casatoriei se vor imparti sau doar ce au dobandit dupa casatorie?Sau daca influenteaza faptul sunt implicati copii,toti cu varste peste 18 ani?
Multumesc anticipat!
O zi senina !
divort
Re: divort
Chiar ar trebui sa divorteze mama dvs. pentru a-i da o lectie de viata tatalui, pentru ca altfel cei ca el nu se trezesc niciodata si cred ca pot abuza pe cineva la nesfarsit, doar pentru ca asa vor ei. Cand copiii au atins varsta majoratului, divortul se considera a fi fara copii, urmand procedurile instituite pentru aceasta procedura de divort, exceptie facand faptul cand sunt copii ce urmeaza studii universitare, acestia avand dreptul la pensie alimentara in anumite conditii.
Se vor partaja, in principiu, toate bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei, acestea considerandu-se a fi bunuri comune. In ceea ce priveste partea ce revine fiecarui sot, legea prevede impartirea bunurilor comune (dobandite in timpul casatoriei) in procente egale, de 50% pentru fiecare parte. Insa exista posibilitatea ca, in conditiile in care se poate proba faptul ca unul din soti a avut o contributie mai mare la dobandirea bunurilor, acesta sa poata solicita sa-i revina un procent mai mare de 50%.
Costurile unui partaj se vor reflecta in taxa de timbru judiciar. Astfel, se va achita taxa de timbru ce reprezinta 3% din valoarea bunurilor supuse partajului, iar aceasta va fi achitata de cel ce promoveaza cererea de chemare in judecata. Mai trebuie administrata si proba cu martori (o vecina, bunica etc.), iar bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii, nu se impart.
Se vor partaja, in principiu, toate bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei, acestea considerandu-se a fi bunuri comune. In ceea ce priveste partea ce revine fiecarui sot, legea prevede impartirea bunurilor comune (dobandite in timpul casatoriei) in procente egale, de 50% pentru fiecare parte. Insa exista posibilitatea ca, in conditiile in care se poate proba faptul ca unul din soti a avut o contributie mai mare la dobandirea bunurilor, acesta sa poata solicita sa-i revina un procent mai mare de 50%.
Costurile unui partaj se vor reflecta in taxa de timbru judiciar. Astfel, se va achita taxa de timbru ce reprezinta 3% din valoarea bunurilor supuse partajului, iar aceasta va fi achitata de cel ce promoveaza cererea de chemare in judecata. Mai trebuie administrata si proba cu martori (o vecina, bunica etc.), iar bunurile dobandite inaintea casatoriei sunt bunuri proprii, nu se impart.