Pensie alimentara in Germania

Familiei
Post Reply
abtm

Pensie alimentara in Germania

Post by abtm » 03 Dec 2012, 11:57

Fosta sotie s-a mutat dupa divort cu copilul in Germania. De 5 luni sunt angajat in Romania la o companie care refuza sa plateasca pensia alimentara pe motiv ca, comisionul de transfer e prea mare. Precizez ca fosta mea sotie insista ca banii sa ii intre intr-un cont din Germania in euro iar firma la care lucrez invoca faptul ca nu sunt obligati sa plateasca intr-un cont in euro.
Exista vreo solutie sa-i oblig sa plateasca? Exista undeva scris negru pe alb ca plata pensiei se face doar intr-un cont in lei?

Multumesc,

johei

Re: Pensie alimentara in Germania

Post by johei » 03 Dec 2012, 12:16

Pai.. pensia de intretinere unde a fost stabilita? Daca a fost stabilita in Romania, in lei, atunci trebuie platita in lei. Mama ar trebui sa-si faca eventual un cont in lei...
Daca a fost stabilita in euro, atunci trebuie platita in euro.
In orice caz, nu angajatorul trebuie sa se ocupe de formalitatile necesare platii pensie, ci datornicul, adica tatal copilului. Daca firma refuza sa faca asta, va trebui sa rezolvati singur problema...

abtm

Post by abtm » 03 Dec 2012, 12:26

johei wrote:Pai.. pensia de intretinere unde a fost stabilita? Daca a fost stabilita in Romania, in lei, atunci trebuie platita in lei. Mama ar trebui sa-si faca eventual un cont in lei...
Daca a fost stabilita in euro, atunci trebuie platita in euro.
In orice caz, nu angajatorul trebuie sa se ocupe de formalitatile necesare platii pensie, ci datornicul, adica tatal copilului. Daca firma refuza sa faca asta, va trebui sa rezolvati singur problema...
Sentinta a fost stabilita in Romania o data cu pronuntarea divortului si spune ca trebuie sa platesc 1/4 din venituri. Nu precizeaza ca in lei sau euro.
Pot, de exemplu sa le spun sa nu-mi mai retina pensia si sa o trimit eu lunar?

johei

Post by johei » 03 Dec 2012, 12:40

Pai... firma daca platesti iti face o favoare la care ei nu sunt obligati.
Ei fac cum le spui tu...
Exceptie e doar daca salariul ar fi fost poprit de executorul judecatoresc...

Post Reply