Concediere individuala art 58 coroborat cu art.65(1) si 66 d

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Guest

Concediere individuala art 58 coroborat cu art.65(1) si 66 d

Post by Guest » 21 Nov 2012, 10:10

Buna ziua,as dori un ajutor din partea dumneavoastra referitor la 2 concedieri individuale produse in aceeasi zi .
In data de 03.10.2012 am primit (ambii angajati) o notificare de preaviz ,urmata de o decizie de incetare a contractului individual de munca din initiativa angajatorului.Unul din posturile desfiintate este de administrator iar celelalt de mecanic intretinere.Pe postul de macanic intretinere cu 2-3 saptamani in urma a mai fost angajata o persoana iar in locul postului de administrator a angajat chiar in ziua cand am primit decizia ,contabil (in conditiile in care exista contabil autorizat care tine evidenta contabila de la infiintarea companiei).
Firma a avut sediul social la mine acasa pana in data de 25.10.2012.!
Eu in calitate de administrator am pus aceasta firma pe picioare l-am ajutat pe patron sa faca toate actele necesare ,am pus pe picioare afacerea,tot eu am facut si angajarile,importurile ,exporturile ,noi am fost primii angajati si totul a mers bine pana in momentul in care i-am cerut inapoi suma de bani pe care i-am imprumutat-o si sa ne treaca salariile reale pe care le luam in statele de plata .(asta se intampla in august-septembrie 2012)Si iata surpriza in octombrie ne concediaza.Ce pot sa fac in acest sens ?ce pot obtine daca il dau sau mai corect sa dau Firma in judecata.Precizez ca am si martori care stiu cum am facut fabrica,si totodata care sunt salariile pe care le luam.
In data de 30.10.2012 la expirarea preavizului l-am rugat sa ne dea si restul de bani datorati adica suma pe perioada preavizului plus zilele de concediu neefectuat ,mi sa spus ca le vom primi in data de 15.11.2012,dupa care am primit mesaj ca numai pe 18.11.2012,dar pana la urma a spus ca ne face plata in 15.11.2012.Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac.
Cu stima

Post Reply