Contestarea unei amenzi apliacte dupa intrarea in legalitat
Contestarea unei amenzi apliacte dupa intrarea in legalitat
Buna ziua. Am fost sanctionat cu o amenda pentru nedepunerea la timp a unor declaratii fiscale pe anii 2011 si 2012. Societatea comerciala are activitatea suspendata la ORC inca din anul 2010 iar din cauza unor datorii nu am putut obtine un regim derogatoriu. Pentru nedepunerea declaratiilor am fost declarat inactiv fiscal abia in anul 2012 insa fara a fi sanctionat, iar pentru a prevenii sanctiunea, am platit toate datoriile si am depus toate declaratiile necesare si am facut cerere de reactivare. Toate acestea le-am facut insa in zadar, fiind sanctionat ulterior cu amenda. INTREBARI: poate fi contestata aceasta amenda ca fiind aplicata prea tarziu? Daca nu am sanse ca amenda sa fie anulata pe acest motiv, exista o alta posibilitate de anulare? Mentionez ca nu mai am nici o posibilitate financiara de a achita amenda respectiva, acest lucru face ca firma sa intre in insolventa? Daca firma ar intra in lichidare, este lichidata si amenda? Va rog sa-mi acordati cateva sfaturi si va multumesc mult ! :)