Obligatia de a prelua datoriile defunctului in urma succesiu
Obligatia de a prelua datoriile defunctului in urma succesiu
Buna ziua, in urma decesului tatalui,eu si fratele meu suntem in mod legal unici mostenitori, mentionez ca nu s-a deschis inca procedura succesorala...insa banca la care tatal avea credit nu crede astfel asa ca desi am anuntat decesul si trebuia ca polita de asigurare sa acopere datoria, dupa cinci luni de analiza a dosarului am primit somatie sa achitam debitele restante in caz contrar ne executa silit.Nici macar nu avem calitatea de mostenitori....de asemenea societatea de asigurari tergiverseaza in mod nejustificat solutionarea dosarului si plata despagubirii catre banca....Ce ma sfatuiti sa fac in astfel de situatie?Ce temei legal au cei de la banca sa ceara executarea?Va multumesc
Re: Obligatia de a prelua datoriile defunctului in urma succ
temeiul legal este neplata la creditului. Chestiunea este ca trebuie sa mergeti la banca cu o cerere prin care ii instintati ca tatal a decedat impreuna cu o copie de pe certificatul de deces.
In ceea ce priveste analiza privind despagunirile di asigurari in caz de deces, care a fost raspunsul analizei? L-ati primit?
In ceea ce priveste analiza privind despagunirile di asigurari in caz de deces, care a fost raspunsul analizei? L-ati primit?
Re: Obligatia de a prelua datoriile defunctului in urma succ
Nu am primit nimic inca...de abia au cerut certificatul medico-legal de la IML, desi au trecut 5 luni de la deces.Tergiverseaza in mod nejustificat, iar cei de la banca desi le-am adus la cunostinta de deces,le-am dus copie de pe Certificat,ei dupa 5 luni in care au spus sa stam linistiti,ne informeaza ca suntem restanti cu suma de...si ca daca nu achitam trec la executare silita...Nici pomeneala sa pistoneze societatea de asigurari.Nici macar nu s-a deschis succesiunea inca....Au acest drept?