ajutor

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
unifran

ajutor

Post by unifran » 17 Nov 2012, 08:58

buna ziua
am sa descriu mai pe larg problema mea sau mai bine zis a a ficei mele care a fost data afara din scoala pe motiv ca a devenit majorain data de 15.11.2012 din cauza un neglijenti care nu au dat un raspuns corect si la timp.
fica mea a terminat 8 clase in romania am inscriso la un liceu in spania in anul scolar 2009-2010 acolo a intrat dierct in clasa a 10 a mentionez ca fetita nu stia limba spaniola si nu a facut un curs special de invatarea limbi, anul respectiv a ramas repetenta si cel de al 2 an adica 2010-2011 am aduso in romania si am facut demersurile pentru inscrierea la scoala varsta ei era de 16 ani si 6 luni am depus primul dosar pentru clasa a 11 din greseala intre timp a ineceput anul scolar 2011-2012 si mergea la clasa a 11 pana la sosirea raspunsului de la bucuresti,in luna martie la sfarsit ia zis sa isi ia ganta si sa plece acasa ca ia trebue sa promoveze clasa a 10 bun am inteles situatia atunci cu toate ca rezultatul a venit foarte foarte tarziu si copilul pierduse un an de scoala.
Am inceput demersul pentru cel de al 2 dosar cum a raspuns bucurestiu am tradus am depus toate actele si fetita a inceput anul scolar 2012-2013 la clasa a 10 toate bune si frumoase nu va mai spun ca disperarea ma ducea mereu sa fac presiuni la inspectoratul scolar tulcea ,domnule fata va face 18 ani sper sa nu am surprize ca vad ca nu avem raspuns la dosar , raspunsul era acelas STAI DOAMNA LINISTITA TOTUL ESTE IN REGULA , avem raspunsul la primul dosarca ia nu a promovat clasa a 10 si ca trebuie sa o faca bun atunci asteptam sa raspunda bucurestiul .
a vemit ziua in care fata a facut 18 ani pe data de 7.11.2012 si in data de 15 .11.2012 o anunta ca din pacate trebue sa isi ia bagajul si nu mai are dreptul sa intre in liceu si mai mult ca nu mai poate face scoala la zi , anuntati parinti sa vin a doua zi la scola sa vorbeasca cu domnul director sali se explice situatia.cad mia zis fata am crezut ca fac infart am fost socata atat eu cat si fata care nu isi putea reveni din socul care la avut la primirea vesti ca nu va mai face scola si va trebui sa o duc psiholog pentru consiliere .
A doua zi am inceput sa sun la minstru educatiei la secretarul de stat la ziare la televiziuni am facut programare pentru audienta am facut inscris situatia si am trimio in fax la toate cabinetele descrise acum astept,si dupa care am plecat la scoala si mi sa zis cu parere de rau ca nu se mai poate face nimic de oare ce fata a facut 18 ani si bucurestiu a zis ca nu se ia in calcul studiile din spania si ca va trebui sa inceapa clasa a9 dar la seral sau la fara fragventa ne pare rau dar asta este situatia asta a fost raspunsul .
Eu ma intreb cine raspunde pentru 2 ani pierduti de scoala si ca dosarul nu a fost corect din prima si ca raspunsul nu a sosit la timp sa fi inscris copilul de prima data la clasa a 9 eu vreau sa ma lup sa intre copilul iara la scola dar la zi ca nu este vina copilului meu ca ei nu au verificat dosarul corect si nu au dat un raspuns corect cat a fost minora si nu mai zic ca a durat foarte mult si este grav ce au facut sa dearspuns la primul dosar in luna martie este de ne descris acceasta situatie, daca nu voi reusi si nu vor accepta ca din vina lor copilul meu a fost dat afara de la scoala voi merge foarte departe sa imi caut drepataea si voi cere si daune moarele pentru fica mea acum eu vreau ajutor, sfaturi cu indrumari si ce pot sa fac ,luni voi trimite si o scrisoare la drepturile omului am sa ma consult si cu protectia copilului am sa apelez si la tv in frata si unde pot ca sa vada ce face romania cu copii lor din cauaza asta ajung fetele prostituate ,hoti si etc, in loc sa incurajeze ei te elimina din vina lor . va multumesc si credetima ca sunt o mama disperata care nu vrea decat sa isi vada copilul la scoala ca nu a stat pe strazi sa fie eliminta din scoala, uitam sa spun se putea face si o evaluare si multe lucruri dar se vede ca nu lea pasat de acest dosar spre ghinionul copilului si al meu care a stat aruncat si uitat 8 luni un raspuns este strigator la cer
va multumesc si astept sfaturi si ajutor din partea dumneavoasta

Post Reply