procedura noua?

Discutii privind procedura penala
Post Reply
partevatamata2010

procedura noua?

Post by partevatamata2010 » 14 Nov 2012, 02:39

Va salut! Am facut plangere la Parchetul sectorului 4. Procurorul de caz mi-a respins plangerea. Cand am primit raspunsul prin posta am decis sa merg pana la capat cu contestatiile. Am depus in termen de 20 de zile la Parchet contestatie adresata Prim-procurorului. Am asteptat raspunsul. Prim-procurorul mi-a respins si el. Am mers la Judecatoria sector 4 si am formulat contestatie impotriva deciziei prim-procurorului. La primul termen Parchetul a invocat exceptia de tardivitate, desi ma incadrasem in termenul de 20 de zile care se calcula de obicei de la primirea raspunsului prin posta. SURPRIZA: exceptia e admisa, sentinta definitiva, plangerea mea respinsa pe motiv de tardivitate.

Iti sta mintea in loc cand citesti motivatia. Cica cele 20 de zile se calculeaza de la momentul cand eu am depus contestatia la prim-procuror!!!! Si exista si texte de lege care il acopera pe judecator. Cine e interesat pot da citate din hotarare. E o chestie noua de procedura in Penal, banuiesc, nu?

Acuma vreau sa va intreb 3 lucruri:
1) Este constitutional sa nu pot ataca o decizie a prim-procurorului decat daca anticipez ca ar trebui atacata si inainte de a o primi efectiv, ca sa imi dau seama ca ar trebui sa o atac???? Ulterior, din cauza ca procurorul a incalcat regula celor 20 de zile in care trebuia sa-mi trimita raspuns, eu pic de prost si nu mai pot face nimic? Eu zic ca ceva e putred aici...

2)Pot da in judecata prim-procurorul pe linie civila fiindca din cauza faptului ca in raspunsul sau ma invita sa fac recurs in termen de 20 de zile am pierdut 300 ron cheltuieli de judecata pentru un recurs inutil (nelegal)?

3)Pot merge la CEDO pentru ca mi s-a incalcat dreptul la un recurs echitabil?

Post Reply