sucesiune cu mostenitori minori

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
ucika

sucesiune cu mostenitori minori

Post by ucika » 11 Nov 2012, 09:25

Buna ziua! Fostul meu sot a decedat si avem doi copii minori impreuna. El nu s-a insurat din nou.
La succesiune eu pot reprezenta ca si curator copii mostenitori?,Eu fiind divortata de el si recasatorita. Una are deja 14 ani si cred ca pe ea trebuie s-a o asiste un major. Curatorul poate renunta la mostenirea minorilor? Curatorul cand si unde se poate numi? In cat timp se poate deschide succesiunea dupa deces?

C_A_Coltuc

Re: sucesiune cu mostenitori minori

Post by C_A_Coltuc » 13 Nov 2012, 15:22

Curatorul nu poate face acte de dispozitie

serafim

Re: sucesiune cu mostenitori minori

Post by serafim » 16 Nov 2012, 01:08

Trebuie cerere (adresă) de la notar catre autoritatea tutelara a primariei
pentru numire curator

Actele necesare ce stau la baza emiterii dispoziţiei privind acceptarea succesiunii pt. minor sunt :

- certif. de deces al părintelui decedat sau al persoanei după care se dezbate succesiunea
- certificatul de căsătorie al părinţilor minorului
- -------//---------- naştere al minorului
- cartea de identitate a minorului (dacă este cazul)
- -----------//-------------- a părintelui sau reprezentantului sau legal

- Hotărîrea Comisiei de Protecţie a Copilului privind plasamentul I

notarui in baza L 60/2012 solicită instituirea unui curator special pe seama minorului (nr. domiciliu) în vederea dezbaterii succesiunii.
În cerere sa fie următorul paragraf :
,, Precizăm faptul că nu există interese contrare între curatorul propus şi minor, iar tatăl nu-l poate asista pt. că urmează la succesiune''.

28.La articolul 229, după alineatul (3) se introduc două noi alineate, alineatele (31) şi (32), cu următorul cuprins:

«(31) Până la intrarea în vigoare a reglementării prevăzute la alin. (1), măsura plasamentului, a plasamentului în regim de urgenţă şi a supravegherii specializate se stabilesc şi se monitorizează potrivit art. 58–70 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, cu modificările ulterioare.

(32) Până la intrarea în vigoare a reglementării prevăzute la alin. (1), numirea curatorului special care îl asistă sau îl reprezintă pe minor la încheierea actelor de dispoziţie sau la dezbaterea procedurii succesorale se face, de îndată, de autoritatea tutelară, la cererea notarului public, în acest din urmă caz nefiind necesară validarea sau confirmarea de către instanţă.»

Post Reply