Actiune in constatare - post castigat - refuzare angajare
Actiune in constatare - post castigat - refuzare angajare
Am participat la un concurs pentru un post de inspector debutant la inceputul anului 2006 la o institutie publica.Am castigat concursul cu un punctaj foarte mare fata de persoana de pe locul 2. Desi am castigat concursul s-a refuzat angajarea pe psotul scos la concurs in modul urmator.Am fost chemat si mi s-a spus sa formulez o cerere de renuntare la postul castigat la acest concurs, in acest mod cei de la institutia publica avand temeiul juridic pentru a-l angaja pe cel care a fost pe pozitia a doua la acest concurs. lucru care s-a intamplat. Pentru ca mama mea lucreaza in acesta institutie am fost nevoit sa fac aceasta cerere pentru a nu avea probleme, deoarece mi s-a spus ca daca voi refuza sa fac aceasta cerere mama mea va avea probleme, va fi data afara. Intrebarea mea este urmatoare: pot promova in instanta dupa 6 ani o actiune in constatare a nelegalitatii neangajarii mele si a nelegalitatii angajarii celui de pe locul doi, actiune ce este imprescriptibila, incercand sa demonstrez ca am fost fortat sa fac acea cerere fiind amenintat ca mama mea va fi data afara din institutie ( proba ar fi ca din 2006 pana in 2011 nu am mai fost angajat in alta parte, deci ce interes as fi avut sa renunt la un post castigat prin conurs in conditiile in care din 2006 si pana in 2011 nu am reusit sa ma angajez in alta parte) Ceea ce doresc in primul rand este sa mi se recunoasca vechimea in specialitate, in munca.. Credeti ca sunt sanse sa fie admisa actiunea dupa ce au trecut 6 ani de la concurs? mail: pntmailpnt@yahoo.com Va multumesc.
Re: Actiune in constatare - post castigat - refuzare angajar

Johei draga...toata viata inveti
am observat ca mai nou asa se raspunde pe forum ...in doi peri

Eheeeei incerc si eu sa tin pasul cu vremurile astea ....
sau dus vremurile cand explicai la om si ii dadeai mura in gura.....

Pai... dupa cum sunt si intrebarile. Iar discutii pe teme nu mai sunt...
Eu mai pierd timp pe aici, doar pentru ca demult era fain forumul, ca acum... mai toti au plecat de pe aici...
Eu mai pierd timp pe aici, doar pentru ca demult era fain forumul, ca acum... mai toti au plecat de pe aici...
da, din pacate a scazut muuuult valoarea acestui forum si eu sper sa-l mai trezim la viata....dar cand vad ca a devenit ceva pur comercial reclama pentru unii, altii care te mai iau si peste picior....imi cam piere cheful sa mai intru.
dintre cei...vechi am ramas doar cativa...cu exceptia noastra angel, bobocel vad ca nici vulpe ( vulpacris ) nu mai intra.... pacat
dintre cei...vechi am ramas doar cativa...cu exceptia noastra angel, bobocel vad ca nici vulpe ( vulpacris ) nu mai intra.... pacat