Am probleme cu un contract-vanzare de mana incheiat pentru u
Am probleme cu un contract-vanzare de mana incheiat pentru u
Buna ziua ,va rog sa imi dati niste sfaturi ,nu mai stiu ce sa fac.In data de 1 noiembrie 2012 am cumparat un vehicul folosit an fabricatie 2001 de la o persoana(roman) ,contractul de vanzare -cumparare l-am facut in Bruxelles,Belgia intr-un restaurant romanesc unde a semnat si patronul restaurantului ca martor pe contract.Acest contract a fost incheiat intre mine si fiul prersoanei care figureaza pe contract ,acum cateva zile l-am contactat sa il rog ca vreau sa fac alt contract intre mine si mama lui la un birou notarial sau la un avocat deoarece nu vreau sa ma risc ducand masina in tara ,poate o sa ma dea in judecata persoana din acte adica mama lui ca am furat masina .Acest individ vrea sa-i dau contractul tipizat sa-l duca la mama lui fara prezenta mea ,ca o sa-l primesc semnat .Vreau sa-l dau in judecata sau sa solicit ajutorul politiei sa vad ce este de facut ,am dat toti banii 2600 euro.Va rog sa-mi dati cateva sfaturi in privinta cazului meu ,sunt foarte disperat si lipsit de ajutor.
Re: Am probleme cu un contract-vanzare de mana incheiat pent
Pai puteti sa il dati in judecata, sa va recuperati banii, dar mai bine incercati sa va intelegeti cu el, mergeti cu el la mama lui. S-au trimiteti contractul tipizat nesemnat de dumneavoastra sa il semneze ea prima. Si abia dupa ce il primiti semnat il semnati si dumneavoastra
Depuneti plangere penala
Hm... se pare ca exista o masina cumparata de la un neproprietar!
Sau trebuie sa dovediti ca fiul avea imoputernicire de la mama lui.
Greu...
Politia nu are nimic de a face aici; nu exista nici o fapta penala, intrucat Dvs stiati ca cel care a semnat contractul era o alta persoana decat persoana din contract.
Probabil ca in speta se aplica dreptul belgian (contract incheiat in belgia... nu are nimic cu dreptul romanesc).
O solutie sigura va poate da un avocat din Belgia.
Insa.. juridic cred ca o sa fie al naibii de dificil. Incercati amiabil, ca altminteri va costa avocatii si procesele mai mult decat masina!!!
Sau trebuie sa dovediti ca fiul avea imoputernicire de la mama lui.
Greu...
Politia nu are nimic de a face aici; nu exista nici o fapta penala, intrucat Dvs stiati ca cel care a semnat contractul era o alta persoana decat persoana din contract.
Probabil ca in speta se aplica dreptul belgian (contract incheiat in belgia... nu are nimic cu dreptul romanesc).
O solutie sigura va poate da un avocat din Belgia.
Insa.. juridic cred ca o sa fie al naibii de dificil. Incercati amiabil, ca altminteri va costa avocatii si procesele mai mult decat masina!!!