in anul 2010 am cumparat 351mp de teren situat in extravilanul localitatii in vederea construirii unei case. am discutat cu un arhitect despre cum am putea face ca sa construiesc cu autorizatie, nu sa construiesc casa si apoi actiune in constatare cum se face de obicei. arhitectul mi-a zis ca cea mai simpla varianta este obtinerea autorizatiei pentru anexa exploatatie agricola. Am inceput pregatirea documentatiei in acest sens incepand cu C.U. eliberat pe 23 sept 2011, apoi obtinerea avizelor si studiul geotehnic conform C.U. care au primit aviz favorabil. Din "n" motive gasite de arhitect nu am depus actele in vederea obtinerii autorizatiei, iar pe 7 sept 2012 am depus actele pentru prelungirea C.U. . In urma cu o saptamana am primit un plic de la primarie cu un raspuns surprinzator :
Ca urmare a cererii dumneavoastra va comunicam: -potrivit legii 50/1991 republicata cu completarile ulterioare, in anexa 2 - definirea unor termeni de specialitate utilizati in cuprinsul legii, "anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole se definesc:
"Anexe gospodaresti ale exploatatilor agricole
Constructiile situate in zone izolate in extravilan si indepartate de localitateade resedinta a lucratorilor agricoli, menite sa adaposteasca masini agricole, utilaje, mici ateliere, scule, alte bunuri ale acestora, inclusiv animale, precum si spatii pentru cazare temporara pe timpul campaniilor agricole." Avand in vedere ca din documentatia tehnica parte scrisa si desenata in baza careia a fost emis C.U. cu nr. 1974/23.09.2011, din care reiese ca teren detineti suprafata de 351,00 mp si regimul de inaltime al acesteia este de P+M, rezulta ca propunerea dvs. nu se coreleaza cu scopul pentru care a fost emis certificatul de urbanism si nu se incadreaza in prevederile evocate mai sus, motiv pentru care cererea dvs. nu poate fi solutionata favorabil.
deja am construit fundatia conform proiectului si limitelor aprobate in C.U. anul trecut
ce trebuie sa fac?
sa continui constructia si apoi actiune in constatare ca vecinii mei?
Primaria nu mi-a prelungit C.U.(certificat urbanism)