Pe data de 29.06.2012 am cumparat un scuter Honda Pantheon 150 inmatriculat(inscris) de fostul proprietar pe primarie(numere galbene)…Pe data de 14.07.2012 am fost oprit de politie si mi s-a retinut permisul de conducere pentru incalcarea legii 85 articolul1,spunandu-mi ca o sa mi se intocmeasca dosar penal si ca o sa fie un process.Mi s-a dat dovada de circulatie pentru15 zile,problema e ca nici pana in ziua de astazi nu am permisul de conducere si nici procesul nu a inceput,desii au trecut mai bine de 3 luni.Intrebarile mele sunt:1.In cat timp trebuie sa inceapa un process(sau maxim cat timp) 2.Permisul de conducere cat timp poate sta acolo la el in birou?si 3. In lege scrie ,,neinmatriculata sau neinregistrata” iar scuterul era inregistrat…este legal ce a facut politisul respectiv?
P.S. Inca o intrebare:Cand am cumparat scuteru nu stiam ca trebuie si certificatul fiscal iar acum cand i l-am cerut proprietarului nu vrea sa mi-l dea.Ce pot face in cazul acesta sau pot sa il inmatriculez fara fiscal?O zii buna!
Cateva intrebari