contract imprumut

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
matei331

contract imprumut

Post by matei331 » 19 Oct 2012, 13:20

Buna ziua,
Am un prieten care a facut un contract de imprumut cu o persoana din afara tarii ( dar din UE ), pe o suma de cateva mii de euro. Prietenul meu urma sa primeasca banii . Contractul urma sa serveasca pe post de garantie si sa fie anulat dupa executarea unor servicii.

In contract scria ca plata se va face la cateva zile dupa semnarea contractului, prin semnarea unei chitante. Nimeni nu a semnat nici o chitanta. Contractul a fost semnat de ambele parti in prezenta unui avocat.

Problema e ca persoana din strainatate nu mai vrea sa vina sa anuleze contractul. Insa nu exista nici un document care sa confirme faptul ca persoana din strainatate i-a dat banii prietenului meu. Deci teoretic daca nu exista nici un document de plata, plata nu s-a efectuat, si contractul nu ar fi valid,nu ?

Avocatul i-a zis strainului sa ii ceara prietenului meu sa scrie pe o hartie cum ca a primit suma de ... . El nu a facut asta.

Intrebarea mea este daca strainul poate sa ii faca ceva prietenului meu. In contract nu e prevazut nici un termen de anulare al contractului. Insa dupa mintea mea, daca plata nu s-a efectuat, contractul nu ar fi valid, corect, nu ?

Multumesc anticipat

Post Reply