contract de inchiriere

Familiei
Post Reply
Lucy

contract de inchiriere

Post by Lucy » 17 Oct 2012, 16:27

Am o problema! Daca intocmesc un contract de intretinere cu mama mea pe apartamentul in care locuieste, pentru ca fratele meu sa nu aiba drept de mostenire, este posibil ca el sa mi-l atace in instanta? Si fratele meu are defapt dreptul la mostenire asupra apartamentului,fara acest contract, daca este frate vitreg, adica difera tatii nostri, si este si adoptat pe deasupra?

Lucy

Re: contract de inchiriere

Post by Lucy » 17 Oct 2012, 16:33

Ma scuzati pentru titlul gresit, defapt am vrut sa scriu contract de intretinere.

decalex

Post by decalex » 18 Oct 2012, 12:09

Copii din adoptii sunt asimilati copiilor naturali. Clauza de intretinere nu inseamna ca el este exclus de la mostenire. Ceea ce ar trebui sa faceit este un contract de vanzare-cumparare cu renta viagera in favoarea mamei

Guest

Re: contract de intretinere

Post by Guest » 18 Oct 2012, 12:16

decalex wrote:Copii din adoptii sunt asimilati copiilor naturali. Clauza de intretinere nu inseamna ca el este exclus de la mostenire. Ceea ce ar trebui sa faceit este un contract de vanzare-cumparare cu renta viagera in favoarea mamei
Va multumesc pentru raspuns, dar este adevarat ca la contractul de vanzare-cumparare cu clauza de uzufruct trebuie sa am dovada ca i-am platit mamei o suma de bani in schimb pe apartament?

Lucy

Post by Lucy » 31 Oct 2012, 13:25

Acest subiect/topic se poate inchide.

Post Reply