Reabilitare dupa 20 de ani

Discutii privind procedura penala
Post Reply
radugidi

Reabilitare dupa 20 de ani

Post by radugidi » 09 Oct 2012, 15:19

Buna ziua!
Puteti sa ma ajutati va rog cu cateva informatii?
In Mai 1992 am fost condamnat la 2 ani si jumatate cu suspendare,ptr.furt si nu am avut niciodata nevoie de cazier.Vreau sa stiu daca pe cazierul meu mai apare aceasta condamnare.Mentionez ca nu am intreprins nicio actiune in acest sens.In cazul meu se poate aplica legea nr. 290/2004?Va multumesc anticipat!

ART. 13
(1) Persoanele inscrise in cazierul judiciar sau cu privire la care s-au facut notari provizorii se scot din evidenta daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt prevazute de lege ca infractiuni;
b) a intervenit reabilitarea judecatoreasca sau de drept;
c) a intervenit amnistia;
d) au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsa privativa de libertate de cel mult 3 ani si au trecut 20 de ani de la data ramanerii definitive a condamnarii; e) au decedat;
f) au fost scoase de sub urmarire, s-a dispus fata de ele incetarea urmaririi penale ori s-a pronuntat o hotarare definitiva de achitare sau de incetare a procesului penal;
g) au executat masura educativa a libertatii supravegheate, a internarii intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical-educativ;
h) a trecut un an de la data aplicarii masurii educative a mustrarii.
(2) In cazul cand in cazierul judiciar al persoanelor prevazute la alin. (1) lit. a)-d) si f) exista si alte mentiuni, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.

Post Reply