Buna ziua! Vreau sa va prezint o situatie care s-a petrecut recent in familia mea...caut niste raspunsuri, niste indrumari, avand in vedere faptul ca nu am mai trecut prin asa ceva, suntem in incurcatura si nu stiu cum e mai bine sa procedam.
Luni, 1.10.2012, tatal meu a mers la un chiosc in piata de unde isi cumpara ca de obicei pachetul zilnic de tigari. Acolo a fost luat pe sus de catre patronul chioscului si de familia acestuia acuzandu-l ca vineri, 28.08.2012, a cumparat tigari cu o bancnota de 100 de lei specimen. Mentionez ca tatal meu de vineri pana luni, cand a fost acuzat de aceasta fapta, a fost in acelasi loc ca sa isi procure tigarile (sambata si duminica). Luni, tatal meu a fost luat pe sus de catre familia patronului de chiosc, cum am mai spus, a fost bruscat, s-a tras de el, a fost pus pe un scaun si umilit in fata pietarilor pana au venit organele de politie. Bineinteles ca a fost dus la sectia de politie, perchezitionat si pus sa dea o declaratie atat tatal meu cat si patronul chioscului. Nu stiu daca are rost sa mai intru in detalii despre cum s-au desfasurat lucrurile la sectia de politie ,cert este ca probabil tatal meu se va alege cu un dosar penal.
Acum intrebarebarile mele sunt:
Cum se va desfasura acest proces?
Ce putem face noi?
Este gresit daca am merge in audienta la comisarul politiei pentru a vedea declaratia patronului si declaratia tatalui meu(avem acest drept?) si pentru ai adresa cateva intrebari despre ce urmeaza sa se intample?
Mentionez ca tatal meu nu a comis asemenea fapta, politistii i-au sugerat sa cada la pace cu patronul adica sa ii dea tatal meu acestuia 100 de lei, lucru care nu se va intampla pt ca nu are nici o datorie in fata patronului, deoarece bancnota falsa de 100 de lei nu provine de la tatal meu.
Noi aven intentia sa dam acest patron in judecata pentru denunt calomnios si pt daune morale aduse tatalui meu. Credeti ca am avea vreo sansa impotriva acestui clan de pietari avand in vedere ca sunt mana in mana cu politia?
Imi cer scuze daca nu am fost foarte coeerenta in explicatii...daca aveti nevoie de detaliii va voi raspunde.
Sper sa imi poate raspunde cineva la intrebarile mele si sa ma indrume in directia corecta.
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri.
Va rog ajutati-ma...e urgent
Re: Va rog ajutati-ma...e urgent
Pai.. va fi o urmarire penala, in care trebuie sa se stabileasca ca bancnota falsa provine de la tatal dvs. Discutabil daca depozitia celui cu chioscul ajunge...
Apoi, daca se stabileste nevinovatia tatlui, se poate face plangere penala impotriva patronului de chiosc.
Apoi, daca se stabileste nevinovatia tatlui, se poate face plangere penala impotriva patronului de chiosc.
Va multumesc pt raspuns!johei wrote:Pai.. va fi o urmarire penala, in care trebuie sa se stabileasca ca bancnota falsa provine de la tatal dvs. Discutabil daca depozitia celui cu chioscul ajunge...
Credeti ca e gresit daca as merge in audienta la comisarul politiei?
Nu vreau sa neaparat sa ma ajute...vreau sa vad doar daca a fost inteleasa corect situatia si sa lamuresc niste lucruri pe care stiu ca patronul chioscului nu le-a spus in declaratie si mai vreau sa vad pozitia lui in cazul de fata avand in vedere ca ofiterii de politie care au luat declaratiile s-au purtat neprofesional si partinitor, desi cred ca normal ar fi fost sa fie impartiali...johei wrote:probabil ca nu e gresit, insa nu stiu daca va ajuta...