Probleme cu concediul de crestere a copilului

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Ganea Luminita

Probleme cu concediul de crestere a copilului

Post by Ganea Luminita » 01 Oct 2012, 17:46

Buna seara. As dori sa ma sfatuiti in legatura cu o problema legata de indemnizatia copilului meu in varsta de 6 luni. Am 12 luni lucrate anterior nasterii copilului, am lucrat ca profesor de limba franceza timp de 4 ani. Din septembrie 2011 pana pe 22 decembrie 2011 am lucrat la aceeasi scoala la plata cu ora, respectiv 10 ore pe saptamana, nu am mai reusit sa-mi fac norma intreaga din cauza restrangerilor de personal din anul respectiv si am zis sa raman pe astea 10 ore ca sa pot beneficia de concediu prenatal. Din 31 ianuarie m-am reangajat la o alta firma sa am continuarea celor 12 luni, pt. ca ulterior, am aflat ca la plata cu ora nu beneficiam de concediu. Totul a fost bine, dupa nastere am depus dosarul de indemnizatie si am asteptat decizia timp de 6 luni. Decizia nu a venit de la Inspectoratul Fortelor de Munca Calarasi, pana la urma am intervenit prin cineva sa aflu ce se intampla cu dosarul meu. Era trecut la respingeri. Am sunat acolo si mi s-a spus ca este o problema cu cele 4 luni septembrie-decembrie de la scoala pentru ca nu se stie cate zile am muncit eu in fiecare luna. Mi se pare absurd!! Nici inainte cand aveam norma intreaga nu munceam zi de zi la scoala, doar cand aveam in orar orele de lucru...Pe ficare luna sept.- decembrie apar asa : 30 ore PCO. Pentru ei nu inseamna zile lucrate , in consecinta vor sa-mi respinga dosarul desi in acele 4 luni eu am adus venituri la stat conform legii. Ajutati-ma va rog cu un raspuns, nu mai stiu ce sa fac, nu vreau sa raman fara banii copilului. Multumesc mult, o seara buna.

Post Reply