lamurirea unei decizii irevocabile
lamurirea unei decizii irevocabile
Potrivit art.281n1 din Codul de procedura civila, cererea de lamurire a dispozitivului poate fi formulata in termenul prevazut de lege pentru declararea, dupa caz, a apelului sau recursului impotriba acelei hotarari. Intr-un litigiu de munca a fost admis recursul, insa decizia, irevocabila, necesita o lamurire a dispozitivului. In acest caz, cererea de lamurire mai trebuie introdusa intr-un anumit termen, atata vreme cat decizia in cauza nu mai poate fi atacata cu apel sau recurs? Eu cred ca nu. Voi ce parere aveti?
Este o situatie interesanta pe care insa nu am intilnit-o , pana acum, in practica. De aceea, raspunsul meu reprezinta doar o opinie hai sa zicem bazata pe logica fireasca a lucrurilor.
Pentru a face executarea, trebuie mai intii lamurit intelesul titlului care se executa. Art.399 al.1 se coroboreaza cu art.400 al.2 C.pr.civ, astfel incat aceasta "contestatie mai speciala"se introduce la instanta care a pronuntat hotarirea care se executa. O astfel de contestatie nu vizeaza formele executarii silite si nici refuzul executorului de a intocmi un act de executare. Rolul ei este acela de a obtine, prin instanta, o "explicare"/ clarificare a dispozitivului unei hotariri irevocabile, adica cum poate fi executat (pus in practica)un astfel de dispozitiv.Mai precis, sa "traduca" ei (judecatorii) prin alte cuvinte sau propozitii ,acel dispozitiv buclucas.
Sper totusi sa nu primesti o solutie evaziva .....
SUCCES
Pentru a face executarea, trebuie mai intii lamurit intelesul titlului care se executa. Art.399 al.1 se coroboreaza cu art.400 al.2 C.pr.civ, astfel incat aceasta "contestatie mai speciala"se introduce la instanta care a pronuntat hotarirea care se executa. O astfel de contestatie nu vizeaza formele executarii silite si nici refuzul executorului de a intocmi un act de executare. Rolul ei este acela de a obtine, prin instanta, o "explicare"/ clarificare a dispozitivului unei hotariri irevocabile, adica cum poate fi executat (pus in practica)un astfel de dispozitiv.Mai precis, sa "traduca" ei (judecatorii) prin alte cuvinte sau propozitii ,acel dispozitiv buclucas.
Sper totusi sa nu primesti o solutie evaziva .....
SUCCES