contract de inchiriere
contract de inchiriere
Am adjudecat o hala prin licitatie publica. Mi s-a eliberat extrasul de carte funciara iar la rubrica sarcini era inscris un contract de inchiriere pe 11 ani. Cand am cerut explicatii la banca, pentru ca banca a scos hala la vanzare mi s-a spus ca trebuia sa primesc un extras cf liber de sarcini deoarece acea notare a contractului s-a facut dupa notarea somatiei de plata in favoarea bancii deci conform Codului de Procedura Civila nu este opozabila creditorului, adica bancii si nici adjudecatarului. Am verificat si asa era notarea somatiei de plata s-a facut in 2010 iar notarea contractului de inchiriere in 2011. Fiind un contract pe 11 ani acesta nu poate fi considerat o sarcina? Legea 7/1996 asimilează o închiriere de peste trei ani cu o sarcină impusă bunului. Câtă vreme există înscrisă o interdicţie de întrăinare şi grevare, pe cale de interpretare logică reiese că o încheiere de peste trei ani nu se poate înscrie în CF, deoarece echivalează cu o sarcină. In urma verificarii la ONRC am constatat ca administrator atat la debitor cat si la chirias este una si aceeasi persoana, adica si-a prelungit ocuparea halei inca 11 ani. Eu ca proprietar nu am nici un drept? Desi nu am fost pusa in posesie deja m-a sunat de la Primarie ca trebuie sa pltesc impozitul. Asta e tot ce am castigat dupa ce am investit atatia bani. Se poate considera inscrierea contractului de inchiriere o frauda?