Problemele studentilor de la Spiru Haret, promotia 2009

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
M_Popa

Problemele studentilor de la Spiru Haret, promotia 2009

Post by M_Popa » 14 Sep 2012, 14:20

Buna Ziua,
Imi cer mii de scuze ca va deranjez, dar cred ca trebuie sa stiti si dumneavoastra doleantele noastre. Ma numesc Popa Maria, am absolvit facultatea de sociologie-psihologie, specializarea psihologie la universitatea Spiru Haret -forma id.Ghinionul nostru a fost ca "stimata d-na Andronescu"a dat acea hotarare promotiei 2009. Nu este corect ,dar nu mai conteaza. Vin la dumneavoastra cu rugamintea sa ne sprijiniti in rezolvarea acestei probleme.Suntem peste doua sute de mii in tara pe aceasta promotie.Examenele au fost foarte corecte,am dat in acelasi timp cu cei de la zi.Multi colegi de-ai mei au dat in judecata si au castigat.Si noi un grup de colege (124) am dat in judecata la Curtea de apel Bucuresti ,dar ni s-a intors dosarul la Tribunalul Bucuresti ptr. judecare la Curte fiind doar recursurile judecate.Am avut termen in aprilei la Curte si nici pana in prezent Tribunalul nu ne-a dat o data ptr.judecarea dosarului.Suntem afectati la locul de munca deoarece directorii nu vor sa ia in consideratie certificatul de grefa si nici adeverinta reinnoita de Spiru Haret de anul acesta.Ne afecteaza la pensii.Noi am trimis online memoriu la Biroul de abuzuri al camerei deputatilor ,dar fara nici un raspuns.Cativa colegi de prin tara s-au unit si ne-au trimis email la aproape toata promotia ,sa facem ceva politic (poate asa vom avea si noi o rezolvare).Acel ceva este "sa nu iesim la vot pana nu ni se rezolva si noua doleantele").Am considerat ca trebuie sa va informez deoarece si eu trebuie sa ma alatur colegilor mei,chiar daca a vota este un drept democratic.In speranta ca voi avea un raspuns de la dumneavoastra -va multumesc.M.Popa

popa maria

Re: Problemele studentilor de la Spiru Haret, promotia 2009

Post by popa maria » 15 Sep 2012, 19:53

Eu nu sunt avocat,dar doresc sa ne raspunda un avocat

Leon Carmen

Post by Leon Carmen » 17 Sep 2012, 09:30

Fiind o cerere formulată potrivit Legii contenciosului administrativ privind actele autoritatilor si institutiilor centrale, in prima instanta procesul este de competenta Curtii de Apel. CAB a ridicat o exceptie de procedura, respectiv de necompetenta teritoriala pronuntand o hotarare de declinare, trimitand dosarul la Tribunal, tergiversand in acest mod nejustificat procesul. Probabil Tribunalul va constata ca s-a ivit un conflict negativ de competenta si va trimite dosarul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (regulator de competenta) pentru a solutiona conflictul.

decalex

Post by decalex » 17 Sep 2012, 11:45

Nu aveti de ce sa fiti afecatata la locul de munca, mergeti si luati un certificat de grefa de la instana in care se specifica faptul ca va judecati pentru recunoasterea/eliberarea diplomei si il depuneti la dosarul de personal

johei

Post by johei » 17 Sep 2012, 12:55

Daca sunteti 200.000 (asta da Universitate, care are o promotie de 200.000 de absolventi intr-un singur an universitar!!! La Guiness Book ati vorbit?) puteti incerca inclusiv o inititiva legislativa. Ceva de genul: diplomele de la Spiru Haret sunt recunoscute fara probleme. Si tinand cont de nr.-ul de voturi posibile (200.000 !!!) posibil sa gasiti si sprijin politic penttru asta...

albeea86

Post by albeea86 » 19 Sep 2012, 13:43

Popa Maria a mentionat o cifra eronata. Suntem peste 200.000 din mai multe promotii (2006, 2007, 2008, 2009 de la ID si Frecventa redusa).

De asemenea sa nu uitam ca ARACIS a primit RECENT (in 2009) acreditarea Europeana; asadar Universitatea Spiru Haret a avut tot dreptul sa refuze sa fie evaluata de-a lungul timpului de o institutie neacreditata la nivel european.

Din respingerea recursurilor declarate de Guvernul Romaniei si Ministerul Educatiei, se constata ca Universitatea Spiru Haret si-a intemeiat pe buna dreptate formele de invatamant ID si FR conform legii invatamantului, care stipuleaza, ca o data cu acreditarea formei de invatamant zi, Senatul Universitatii poate decide si organizarea cursurilor in forma ID sau FR. Asadar in sprijinul legii invatamantului vin si hotararile IREVOCABILE ale Curtii de Casatie si Justitie.

Pana in momentul de fata Ecaterina Andronescu nu si-a indreptat greselile din trecut si in ciuda faptului ca procesele cu ministerul si guvernul se castiga definitiv si irevocabil, ministerul se face ca nu cunoaste aceasta serioasa problema.

albeea86

Post by albeea86 » 19 Sep 2012, 14:31

De Guiness Book e demna E.Andronescu pentru performanta de a sfida Legea Educatiei cu o ordonanta de urgenta data peste noapte care sa se aplice si retroactiv. Nici un minister din istoria educatiei de pe Terra, nu si-a anulat moral propriile sale diplome eliberate prin ordin de ministru, ce contin antet si timbru sec.

Pe data de 14 iulie 2009 la 1:00, E. Andronescu se pare ca nu a avut somn pana nu a redactat o circulara pe care a trimis-o la toate ISJ-urile din tara, cerand astfel ca toti absolventii de la ID sau FR sa fie dati afara din salile de examen cu jandarmii. Ca sa fie si mai spectaculos acest moment si ca sa fie si cat se poate de credibil ca diplomele nu sunt recunoscute, s-a asteptat ca toata lumea sa intre in sali, sa inceapa examenul si apoi s-a recurs la executia extrem de umilitoare pe care toata suflarea a aflat-o.

Am fost discriminati si indusi in eroare de catre Ministerul Educatiei, a carei transparenta si obiectivitate ar fi trebuit sa fie sesizabile intr-o pozitie ferma fata de Universitatea Spiru Haret, inca din anii in care eram studenti si ne puteam transfera la zi si nu dupa ani de zile, dupa ce am absolvit.

Nu vi se pare absolut, dar absolut suspect momentul ales de minister, pentru a da lovitura de gratie unei universitati? Cum poate fi prejudiciata o facultate mai bine, decat printr-un circ mediatic la adresa abolventilor, ce are in realitate mize politico-economice?

S-a gandit totul in cel mai diabolic mod cu putinta. Daca noi absolventii avem probleme, atunci automat facultatea sufera prejudicii enorme de imagine.
Chiar Liviu Marian Pop si alti politicieni au recunoscut in 2009 ca razboiul a inceput politic.

Multumim din suflet avocatilor de pe site care ne ajuta mereu cu informatii utile.

Post Reply