Sunt separat din septembrie 2009, am intentat divort in februaie 2011. Avem un copil, locuieste cu mama lui in Portugalia, Nu i stiu adresa exacta, stiu telefonul si e-mailul.
Sau expediat actele in Portugalia in limba portugheza pe ultima ei adresa ce os tiam si nici un rapsuns.
Intr-un final sa cerut o comisie rogatorie. In luna aprilie acest an au fost trimise actele pentru comisie rogatorie in Portugalia organelor competente, dupa ce au venit o data inapoi ca adresa nu mai era aceiasi, nici de la organele competente Portugheze nu apare nimica ca raspuns. Exista o lege ce poate sa inceie acest divort in care daca cel parat nu colaboreaza, nu se prezinta la procese, nu isi da adresa, si nu se poate face comisia rogatorie ca sa se finalizeze procesul? Daca sunt separat din 2009 si acuma in curand se termina 2012, inseamna ca are conditii de intretinere pentru copil. dar ca nu vrea sa divorteze si sa participe la un proces, sau comisiei rogatorii, cati ani dureaza asta fara sa se faca nimica? Eu am cerut instantei sa i lase copilul si sa platesc o pensie alimentara. Sa cer sa se faca comisia la mine acasa? daca la ea nu se poate face. Am nevoie de ajutor in aceasta privinta, ca nu este drept sa te tina o lege legat de cineva ani de zile daca nu mai esti cu acea persoana, nici copilul nu l-am vazut din 2009 decat de doua ori pana in 2010, acuma nu mai il vad deloc si nici nu mai pot vorbi la telefon cu el. Deci ce este de facut? Ca noi sanse de impacare nu mai avem.
Comisia rogatorie la nivel international
Re: Comisia rogatorie la nivel international
Aditionez aici un link unde este expus cazul meu, poate intelegeti mai mult de acolo.
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... DAwNDkwMjI*
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... DAwNDkwMjI*
Puteti solicita disjungerea capatului de cerere privind incredintarea minorului si solutionarea cererii de divort.
Doamna Avocat Carmen Leon.
Nu inteleg bine acest cuvant Disjungerea capatului de cerere privind incredintarea minorului, Cred ca este vorba de acelasi termen cu ruperea dosarului in doua. Daca este vorba de asta deja am propus si mi sa spus ca nu se poate face decat pentru partaje nu si pentru comisie rogatorie in care sunt implicati minorii. Eu chiar nu vad de ce sa se intinde atata amar de timp cu ceva imposibil de realizat. Ar trebui sa fie o lege ce da un anumit termen limita pentru solutionare. La mine se tot invarte cand cu una cnad cu alta de mai mult de 1 an si jumatate. Macar daca cineva spunea ceva in isntanta, dar nici martorii mei nu au fost audiati la infatisarea din iunie cu motivul ca nu a venit nimica din portugalia inca. Pai doar nu port martorii pe drum o viata intreaga sa poata fi audiati. In lipsa unueia din parti eu cred ca procesul ar trebui sa avanseze nu sa stam pe loc. Dra pentru asta sunt necesare legi, si sincer nu stiu ce legi exista. Poate ma mai ajutati cu un sfat, Va multumesc frumos.
Nu inteleg bine acest cuvant Disjungerea capatului de cerere privind incredintarea minorului, Cred ca este vorba de acelasi termen cu ruperea dosarului in doua. Daca este vorba de asta deja am propus si mi sa spus ca nu se poate face decat pentru partaje nu si pentru comisie rogatorie in care sunt implicati minorii. Eu chiar nu vad de ce sa se intinde atata amar de timp cu ceva imposibil de realizat. Ar trebui sa fie o lege ce da un anumit termen limita pentru solutionare. La mine se tot invarte cand cu una cnad cu alta de mai mult de 1 an si jumatate. Macar daca cineva spunea ceva in isntanta, dar nici martorii mei nu au fost audiati la infatisarea din iunie cu motivul ca nu a venit nimica din portugalia inca. Pai doar nu port martorii pe drum o viata intreaga sa poata fi audiati. In lipsa unueia din parti eu cred ca procesul ar trebui sa avanseze nu sa stam pe loc. Dra pentru asta sunt necesare legi, si sincer nu stiu ce legi exista. Poate ma mai ajutati cu un sfat, Va multumesc frumos.