Contract de vanzare-cumparare
Contract de vanzare-cumparare
Buna ziua. As avea o nelamurire: sotul meu detine 10/16 dintr-un imobil cu teren (suprafata 500 mp) dobandit prin contract de intretinere, eu si sotul detinem 3/16 o cota parte prin contract de v-cumparare de la cumnata mea. A mai ramas o cota parte de 3/16 a cumnatului, pe care ne-am trezit ca a vandut-o unui vecin (vis a vis) de proprietatea noastra. Notarul a incheiat contract de vanzare cumparare fara plata impozitelor la zi pe cota parte (pt. ca am cerut un certificat de atestare fiscala si a trebuit sa platim noi impozitul - ca nu este dezmembrat). Totodata, suntem hartuiti de vecina de langa noi sa-i vinem cativa metri sa-si faca loc de parcare...deoarece are pensiune...iar cei doi vecini au complotat pentru a obtine aceasta cota parte in interes personal. Totodata, notarul a incheiat actele fara sa aiba certificatul de mostenitor sau alt act de proprietate. Ce este de facut in acest caz?
Re: Contract de vanzare-cumparare
Daca vor ocupa fără drept si fara consimtamantul dvs. o parte din terenul detinut de dvs, puteti formula plangere penala pentru tulburare de posesie, prevazuta de art. 220 Cod penal.
Re: Contract de vanzare-cumparare
Din cate am inteles, cota de 3/16 era proprietatea cumnatului. In aceste conditii, poate vinde oricui, fara sa ceara vreun acord. Cu privire la plata taxelor si impozitelor locale, poate i s-a emis certificat cu zero datorii doar pe cota respectiva.
In orice caz, nu lasati pe nimeni sa va hartuiasca.
In orice caz, nu lasati pe nimeni sa va hartuiasca.