Buna ziua !
As avea nevoie de un sfat legat de un incident; deci:
sunt angajatul unei firme de distributie si am masina de servici. Intr-o zi cu precipitatii abundente aflandu-ma in trafic(in timpul programului de lucru in interes de servici) mi-a venit o masina mare de pe contrasens si mi-a aruncat pe capota un val mare de apa, apa pe sosea fiind de circa 10-15 cm, ca urmare a intrat apa la motor care a ajuns in filtru de aer ai apoi a ajuns in motor producand soc hidraulic si s-a spart blocul motor, in fine paguba rezultata este de 6800 ron.
Patronul a decis ca sunt raspunzator si trebuie sa achit jumatate de suma, adica 3400 ron. eu nu ma consider vinovat intrucat nu aveam de unde sti ce se poate intampla in cazul cand vine un val de apa peste masina.(masina nu are casco)
Cineva ma poate sfatui cum sa procedez fara sa imi pierd locul de munca; este legal cum procedeaza angajatorul? si daca e totusi se platesc suma ce hartie sa solicit angajatorului ca sa imi prezinte in cazul asta?
multumesc anticipat
dauna masina de servici
Re: dauna masina de servici
Nu e asigurata masina? Sa se faca expertiza si o sa se vada daca s-a produs din vina dumneavoastra sau nu. In devizul de reparatie ce scrie?
Re: dauna masina de servici
decalex wrote:Nu e asigurata masina? Sa se faca expertiza si o sa se vada daca s-a produs din vina dumneavoastra sau nu. In devizul de reparatie ce scrie?
Masina nu e asigurata! in deviz scrie soc hidraulic datorita aspirarii de apa din filtru de aer!