contract implementare soft

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
croc

contract implementare soft

Post by croc » 07 Apr 2005, 12:16

Am un contract de vanzare cumparare a unor licente de utilizare a unui soft;

implementarea dureaza de vreun an, merge ca naiba, contractul este facut absolut aiurea, iar firma de soft zice acuma ca si-a depasit orele din contract si ca daca vrem sa mai continuam trebuie sa platim suplimentar, desi programul nu a fost implementat in intregime.

stiti cumva daca vanzarea si implementarea de softuri sunt reglementate cumva printr-o lege speciala? :?

oracol

Post by oracol » 07 Apr 2005, 13:56

nu exista nici o lege speciala care sa reglementeze vanzarea - cumpararea licentelor de utilizare a softului; contractul trebuie sa contina clauze pentru penalitati , in situatia cand nu isi respecta obligatiile si mai ales, in situatia derularii implementarii pe un interval de timp, trebuie sa contina termene. Mi s-a intamplat si mie aceeasi chestie.

croc

Post by croc » 26 Apr 2005, 12:53

vanzatorul se obliga sa vanda si cumparatorul se obliga sa cumpere licentele de utilizare a programului de ........... si a programului de ..........., denumit in continuare Programul, rezultate in urma activitatii de creare de programe, in conditiile prezentului contract.

un contract cu un astfel de obiect este de vanzare cumparare sau de antrepriza? :mrgreen:

Lmihai

Post by Lmihai » 26 Apr 2005, 13:04

Pare a avea caracterele juridice ale unui contract de cesiune neexclusiva de drepturi de autor.

liviu70

Post by liviu70 » 26 Apr 2005, 16:59

este vanzarea unui lucru viitor? este o licenta de brevet nu o cesiune. sunt importante clauzele din contract si cine a venit cu el cadru, banuiesc ca ei de aceea trebuia mare atentie ,obiectul contractului nu stim daca este bine definit.contractul cred ca a fost facut lacunar intentionat. nu stim pretul daca este pe baza de devize, daca reiese suplimentarea.

Post Reply