custodia copilului
custodia copilului
Buna,as avea si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva va rog.Am divortat anul trecut de sotul meu, problema este ca avem un copil inpreuna care are domiciliul stabilit la adresa mea .Fostul sot ma tot santajeaza ca o sa imi ia copilul,in vartsa de aproape trei ani.Ce drepturi are tatal asupra copilului?Pot sa refuz sa las copilul sa-l duca de la domiciliul meu?Nu a cerut nici un program de vizita atunci ce e de facut?Va multumesc frumos.
Re: custodia copilului
nu-l puteti impiedica pe tata dar ar fi ok o actiune in instanta privind stabilirea unui program de vizita si vacanta.
Buna ziua.Vreau sa ma lamuriti si pe mine cat se poate intr-o anumita problema.Am un prieten care vrea sa divorteze de sotia lui.Au impreuna o fetita de 1 an si ceva.Ei locuiesc in mediul rural la parintii lui.Sunt casatoriti de maxim 2 ani.El a plecat in strainatate de o luna si jumatate sa munceasca,iar sotia lui a plecat de 2 saptamani la mama ei,luand si fetita.Aceasta a aflat ulterior ca sotia lui i-a luat fetita fara sa-l instiinteze.Problema este ca dupa ce ea a plecat,prietenul meu a aflat ca sotia lui mai avea 2 copii,pe care ii facuse inainte sa-l cunoasca pe el.Unde au stat acei 2 copii in tot acest timp nu stiu sa va spun,dar cert este ca nu au stat cu mama lor.Tot ce vreau eu sa aflu este daca el are vreo sansa sa obtina custodia fetitei.Va rog mult sa imi raspundeti la mesaj sa pot sa-l informez si pe el ce sanse are.Multumesc anticipat!
Tatalui ii va trebui probe solide pentru a obtine custodia exclusiva a minorei, mai ales ca tatal biologic nu are un domiciliu stabil si se afla la o distanta apreciabila, absent din viata copilului.