concediere

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
Guest

concediere

Post by Guest » 25 Aug 2012, 14:04

as dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema care am avut- la locul de munca...am muncit ca vanzator,normal barman timp de un an si 3 luni,nu am beneficiat de concediu,zile de odihna...sfecific urmatoarele programul era de 24h cu 48 liber..pe data de 02.08.2012 am solicitat verbal patronului k am nevoie de o tura liber,respectiv data de 04.08.2012,urmand ca pe data de 07.08.2012 sa revin la munca in tura normala,am comunicat verbal deoarece asa s-a procedat pana atunci,cu conditia sa gasesc o alta fata care sa imi faca tura,si sa ii platesc munca prestata...am gasit fata,care mai lucrase in acel local,a fopst de acord urmand ca eu sa revin la munca pe data de 07.08.2012...ajunsa la munca,mi s-a comunicat telefonic din partea patronului sa ma duc acasasi voi reveni la locul de munca in momentul in care una din fetele nou angajate va trebui sa plece la facultatea,la scoala etc..nu mi-a parut absolut deloc corect....dupa lungi discutii fara solutionare,am cerut actele care mi se cuvenea respectiv contract de munca,acte aditionale avand marea surpriza de a gasi in ele urmatoarelepe data de 27.05.2011 incheiasem un contract individual de munca de 8 ore pe zi,la care bineinteles nu am primit un original,urmand apoi ca pe un act aditional fara data,nesemnat de mine,de altcineva sa fiu transferata la 4 ore desi orele efectuate de mine erau de 240..am facut o plangere la itm,acestia s-au deplasat la fata locului,am dat o declaratie in care am relatat cele intamplate precum si ceea ce mi se cuvenea salariul,zilele de concediu de la inceputul activitatii in bani,precum si platirea orelor suplimentare...cei de la itm au fost foarte nepasatori urmand sa primesc un raspuns d la acestia....mentionez k acum 2 zile am fost chemata d patron,care stia bineinteles tot ceea ce am discutat cu cei d la itm ptr k sunt mana in mana,si mi s-a dat un preaviz care incepe cu data de 02.08.2012...am refuzat semnarea acestuia,n stiu daca am procedat bine,deoarece as dori un preaviz care incepe cu data la care il semnez....as dori sa actionez in instanta,deoarece actele d genul fisa fiscala,adeverinta de venit pe ultimele 6 luni,foaia dupa revisal nu mi-au fost inmanate,mi s-a comunicat k nu il obliga nimeni s mi le dea...patronul doreste sa imi incheie contractul de munca prin absenta la locul de munca...nu am primit absolut nici o hartie in care sa fiu instiintata de ceea ce se intampla....ce putem face de acum incolo?il pot da in judecata la litigiile de munca,precum si ptr fals in acte?va multumesc anticipat...

Post Reply