DREPTURILE CHIRIASULUI LEGATE DE UTILITATI IN COMUN-ENERGIA

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
DBOANDEA

DREPTURILE CHIRIASULUI LEGATE DE UTILITATI IN COMUN-ENERGIA

Post by DBOANDEA » 06 Apr 2005, 12:32

Sunt in faza de derulare a documentelor in vederea cumpararii unei locuinte de servici camere de nefamilisti scoase la vanzare de o societate comerciala de stat care scoate la vanzare unele active cu caracter social.
Tinand seama de faptul ca aceste camere au fost evaluate de o firma specializata si ca la valoarea stabilita se va adauga tva 19% si respectiv cheltuielile cu cartea funciara ,schita ,cheltuieli notariale care vor fi suportate tot de catre chirias, conform procedurii privind vanzarea stabilita de comisia care a fost desemnata prin AGA, intrebarea mea este legata de utilitati .

Cheltuielile cu energia electrica pentru o camera pe luna sunt in jur de 800000 -900000 lei. Aceasta suma este repartizata pe fiecare camera nu pe baza consumului , nu exista contoar la fiecare camera.Ci se imparte proportional din consumul general inregistrat pe bloc.
Am dreptul sa cer locatorului odata cu semnarea contractului de cumparare intreruperea furnizarii energiei electrice cu debransare pana la incheierea contractului cu ELECTRICA care atrage si modificari asupra instalatiei electrice in bloc pt. ca camerele sunt inseriate doua cate doua.
Rugamintea mea este de a afla care este regimul juridic al utilitatilor odata cu momentul semnarii contractului de cumparare
In mod normal aceste camere ar fi trebuit sa fie pregatite chiar pe cheltuiala chiriasului pentru separarea energetica pe care proprietarul nu a facut-o pana la acest moment si o lasa in seama LOCATARILOR.

Va multumesc,

norocel

Post by norocel » 06 Apr 2005, 13:15

Imobilul il cumperi in starea in care se gaseste (daca nu exista o lege speciala care sa prevada alfel).
La evaluare, cu siguranta s-a tinut cont si de faptul ca nu exista contorizare separata.

Post Reply