succesiunea

Post Reply
daniela1962

succesiunea

Post by daniela1962 » 25 Jul 2012, 10:14

Buna ziua
Ce se intampla daca unul dintre mostenitori ,nu vrea sa vanda partea lui de mostenire.Cum il poate forta pe celalalt sa il despagubeasca ?
Multumesc

andr33a_rose

Re: succesiunea

Post by andr33a_rose » 25 Jul 2012, 12:56

Explicati mai clar ce doriti sa aflati...pentru ca daca unul dintre mostenitori nu vrea sa vanda, nu este obligat sa o faca...nu inteleg de ce ar trebui sa il oblige pe celalalt mostenitor sa il despagubeasca in cazul asta.

daniela1962

Post by daniela1962 » 25 Jul 2012, 13:45

buna ziua
In urma decesului matusii mele sant 2 mostenitori(mama mea si fratele ei care intre timp a decedat siel dar are un fiu) In urma primului dumneavoastra raspuns am inteles ca fiul lui trebuie sa vina la mostenire.Problema este ca le ramane ca mostenire o garsoniera si binenteles el vrea sa vanda si mama mea nu.Avand in vedere ca ea locuia iarna cu matusa si o ingrijea.Intrebarea mea este ce se intampla daca mama nu vrea sa vanda partea ei
Multumesc

andr33a_rose

Post by andr33a_rose » 25 Jul 2012, 14:11

Daca mostenitorii nu se inteleg, se va ajunge in instanta. Daca fiul fratelui vrea sa vanda, nu aveti cum sa il obligati sa nu o faca. Puteti sa il despagubiti pentru partea lui si atunci nu va mai vinde altcuiva.

blonda

Post by blonda » 07 Aug 2012, 11:27

in ce temei poate fi obligat un mostenitor sa vanda ? Nu are dreptul la proprietate si la optiune (de a vinde sau nu) ca toti ceilati ? Eu consider ca instanta nu are dreptul sa oblige pe nimeni sa dispuna de proprietate altfel fata de cum doreste. Va rog explicati. Multumesc mult !

Post Reply