casa bunicilor
casa bunicilor
buna ziua..am si eu nelamuriri privind urmatoarea situatie.bunicul meu patern a murit in 2001 lasand in urma o sotie si doi baieti ..actualmente amandoi trecuti de 50 ani.cum vremurile sunt asa cum sunt si banii sau cam terminat cei doi au inceput sa mai vanda din pamanturi cu acordul bunicii care a cedat insistentelor lor,cu toate ca nu-si dorea acest lucru.Cei doi baieti nu au facut nici o taxa de succesiune..ma gandesc ca odata cu trecerea in nefiinta a bunicii .care are aproape 80 ani..cei doi baieti vor incepe sa vanda ...cam tot ce se poate...specific faptul ca unul din baieti e tatal meu,iar celalalt este necasatorit,si nu are mostenitori..nu a fost niciodata insurat ..momentan traind din pensia bunicii..deci eu si fratele meu am fi singurii mostenitori ...(asta daca ne mai lasa ceva )intrebarile mele sunt: 1.poate bunica mea sa-mi cedeze partea ei de drept din tot ce au...si cum e cel mai bine.. ..vanzare-cumparare..sau donatie 2.este nevoie de acordul celor doi baieti ..sau ea poate face ce vrea cu partea ei? 3.cat are drept bunica mea din tot..adica cum se imparte totul intre ei ca mostenitori de drept...dupa moartea bunicului? va multumesc
Re: casa bunicilor
Mostenirea dupa bunic se imparte astfel: un sfert din toate bunurile ii revin bunicii, celelalte trei sferturi se impart in mod egal intre tatal dumneavoastra si unchi. Bunica poate sa faca act de vanzare-cumparare pentru partea ei. Ca sa puteti lua partea tatalui si partea unchiului, ar trebui ca acestia sa fie de acord sa le cedeze.
Re: casa bunicilor
buna ziua,revin cu aceasi problema va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac..tatal meu a decedat iar mama sa si celelalt frate o sa incerce sa vanda pamantul ..poate bunica sa vanda pamant fara acordul nostru (dupa moartea tatalui)noi si mama nefiind de acord. precizez ca bunica are pamantul la rol..nefiind facuta taxa de succesiune dupa bunic