Demisie fara preaviz amenintare desfacere disciplinara

Discutii privind litigiile de munca
Post Reply
lia256

Demisie fara preaviz amenintare desfacere disciplinara

Post by lia256 » 11 Jul 2012, 17:25

AM O MARE RUGAMINTE. LUCREZ LA O FIRMA DIN LUNA DECEMBRIE 2011. AZI 11.07.2012 DIN CAUZA FAPTULUI CA SEFUL A URLAT LA MINE MI-AM DAT DEMISIA FARA PREAVIZ. IN CONTRACT E SPECIFICAT PREAVIZUL DE 20 ZILE LUCRATOARE. AM INREGISTRAT DEMISIA LA SECRETARIAT AM O COPIE.
PATROANA REFUZA SA O SEMNEZE SI MA AMENINTA CA INCHIDE CONTRACTUL DISCIPLINAR. MA AFECTEAZA LA PENSIE CUMVA? SAU IN ALT MOD?ASTEPT RASPUNSUL DVS...MULTUMESC

andr33a_rose

Re: DEMISIE FARA PREAVIZ AMENINTARE DESFACERE DISCIPLINARA

Post by andr33a_rose » 11 Jul 2012, 18:09

Conform Codului muncii art.81 alin.2 si 3, angajatorul este obligat să inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă. Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia. Tot conform art. 81 alin. 8, salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu işi indeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Daca angajatorul si-a indeplinit obligatiile, iar dumneavoastra ati demisionat fara perioada de preaviz inscrisa in contractul individual de munca, va poate desface disciplinar contractul. Acest lucru nu va afecteaza la pensie sau la altceva, poate doar cand veti dori sa va angajati in alta parte, veti avea de dat ceva explicatii, dar nu e o regula.

gica-contra

Re: Demisie fara preaviz amenintare desfacere disciplinara

Post by gica-contra » 12 Jul 2012, 17:39

Si daca angajatorul trebuie sa reduca sau sa suspende productia pentru ca ramane cu postul descoperit, pana la cautarea altui angajat, CINE plateste prejudiciul?

Post Reply